Ξεκίνησε η διάθεση της Adobe CS6

Η κυρίαρχη στο χώρο της σουίτα εργαλείων multimedia της Adobe, Creative Suite, έφτασε αισίως στην 6η έκδοση της που είναι πια διαθέσιμη από σήμερα για Mac OS X και Windows.

Η σουίτα κυκλοφορεί σε διάφορες εκδοχές, ανάλογα με τις οποίες διαφοροποιούνται και οι εφαρμογές που περιέχει. Στο σύνολο τους πάντως, στην “οικογένεια” CS6 “βασικοί πρωταγωνιστές” ήταν και παραμένουν τα:

  • Photoshop
  • InDesign
  • Illustrator
  • Dreamweaver
  • Adobe Premiere Pro
  • After Effects
  • Flash Professional

Η σουίτα κυκλοφορεί σε τέσσερις εκδόσεις, CS6 Design & Web Premium, CS6 Design Standard, CS6 Production Premium και CS6 Master Collection. Από αυτές η πληρέστερη, όπως και στην περίπτωση των προγόνων της είναι η έκδοση Master, με τις υπόλοιπες να στοχεύουν σε συγκεκριμένες ανάγκες χρηστών – και, αντίστοιχα, αφαιρώντας από το πακέτο τα προγράμματα που θεωρητικά δεν έχουν να κάνουν με τη δουλειά τους (π.χ. Premiere για επεξεργασία video στην περίπτωση της Design & Web Premium που αφορά δημιουργία και επεξεργασία 2D γραφικών, εντύπων και sites).

Παράλληλα αναμένεται στις 11 Μαΐου η έλευση του Creative Cloud, της ιντερνετικής υπηρεσίας διάθεσης περιεχόμενου της Adobe, μέσω της οποίας θα είναι δυνατή και η συνδρομητική πρόσβαση στη Creative Suite 6, που μπορεί να φανεί πιο ελκυστική σε αρκετούς χρήστες – αφού με κόστος $49,99 το μήνα θα έχει κανείς πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία της.

Info

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον σχετικό τομέα στο επίσημο site της Adobe. Μπορείτε να βρείτε το Δελτίο Τύπου της είδησης εδώ.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.