Η Motorola Mobility είναι, πια, “της Google”

Ολοκληρώθηκε τελικά, μετά… κόπων και βασάνων, η διαδικασία εξαγοράς της Motorola Mobility από τη Google, δίνοντας στη μεγάλη εταιρεία του web και ένα “hardware παρακλάδι” με το οποίο μάλλον θα τη δούμε να “παίζει” στο κοντινό μέλλον, παράγοντας “συσκευές-πρότυπα” της σειράς Nexus.

Η εξαγορά κόστισε, τελικά, στη Google $12,5 δισσεκατομύρια, και “έκλεισε” την Τρίτη, τέσσερις ημέρες αφού η κυβέρνηση της Κίνας έδωσε το “ΟΚ” στην Google – με αντάλλαγμα να διατηρήσει για τουλάχιστον μια πενταετία απολύτως “ανοιχτό” τον κώδικα του Android και να μην τον εκμεταλλευτεί εμπορικά δείχνοντας “προνομιακή μεταχείριση” στην τώρα-δική-της Motorola.

Για την ώρα, πάντως, τα μελλοντικά σχέδια της… “Google Motorola Mobility” παραμένουν άγνωστα.

Source:

The two companies announced that Google’s $12.5 billion takeover bid closed on Tuesday, only four days after the Chinese government, which had been holding up the purchase for weeks, granted its blessing on Saturday.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.