Lasersaber: ό,τι κοντινότερο σε ένα πραγματικό Lightsaber!

Μια από τις κλασσικότερες… φαντασιώσεις κάθε geek είναι πως έχει το δικό του lightsaber. Πείτε το “ανδρικό κόμπλεξ” (“δεν μετράει το χρώμα, αλλά το πώς το χρησιμοποιείς”), πείτε το παιδικό φετίχ (η μαμά δεν μας άφηνε να παίζουμε ξιφομαχία με τα άλλα παιδάκια “μη βγάλουμε κανένα μάτι”) και… τσούπ, να το απωθημένο, που άπειροι έχουν εκμεταλλευτεί στο παρελθόν.

Και έτσι, μας έχουν πουλήσει ουκ ολίγες φτηνές απομιμήσεις, “σκέτες λαβές” που παράγουν ήχους-όμοιους-με-αυτούς-των-αντίστοιχων-όπλων-από-τον-κόσμο-του-Star-Wars από ελεεινά μεγαφωνάκια, με το πιο εντυπωσιακό στοιχείο τους, την ίδια την κοφτερή “λεπίδα φωτός” είτε να παραμένει στη φαντασία μας, είτε μια μίζερη… λάμπα (που και πάλι βασίζεται στη φαντασία για να τη δεις ως “λεπίδα”). Να, τώρα, που η Wicked Lasers μας δίνει ό,τι κοντινότερο σε ένα πραγματικό φωτόσπαθο! Να σας προλάβουμε, όμως, πριν… πωρωθείτε και τρέξετε να το αγοράσετε όσο-όσο: ό,τι κοντινότερο. Και αυτό έχει σημασία.

Λέγε! Το παραγγέλνω εδώ-και-τώρα! Λέγε, λέμε!

Το όνομα του “όπλου” είναι LaserSaber, και πουθενά δεν αναφέρεται πως έχει “κάτι να κάνει με φως” (όπως λέμε Light, ή ίσως και “lightsaber”), αφού η εταιρεία Wicked Lasers που το κατασκευάζει δεν έχει ουδεμία συμφωνία με τον κ. George Lucas, δημιουργό του Star Wars, ή κάποια από τις εταιρείες του. Ούτε δικαιώματα κατασκευής αντικειμένων με βάση το Star Wars. Και έτσι, η πρόταση της είναι ένα “λεηζερόσπαθο” και ουχί “φωτόσπαθο” – μην το λέτε έτσι, και οι τοίχοι έχουν αυτιά!

Παρά το όνομα του, πάντως, το LaserSaber παραπέμπει εμφανώς στα χαρακτηριστικά όπλα των Jedis από το Star Wars: λεπτή μεταλική λαβή με ανάγλυφα σημεία για καλύτερη λαβή, μια έντονη δέσμη φωτός να εκτοξεύεται από το ένα άκρο του και… Εμ… Αυτό είναι όλο. Ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, αυτή είναι η “μεταλλαγμένη” εκδοχή του, αφού στην πράξη… Ναι, δυστυχώς, και το LaserSaber είναι απλά μια σκέτη λαβή. Και δεν έχει και – έστω, τραγικό – ηχειάκι.

Δεν με νοιάζει; Πόσο; ΠΟΣΟ;

Το κόστος του κυμαίνεται στα $99, με τα οποία στην πράξη αγοράζει κανείς ένα μεταλλικό κατιτίς που με κάποια φαντασία θα μπορούσες να πεις πως “είναι φωτόσπαθο”, μα οι περισσότεροι θα θεωρούν πως είναι το μόνο κομμάτι που έμεινε από το πρώτο σου αυτοκίνητο μετά από “εκείνο το ατύχημα” με τη μπουλντόζα του θείου Αντρέα. Για να γίνει (η μάλλον “να μοιάσει”) με φωτόσπαθο πρέπει κανείς να αξιοποιήσει το ότι πέρα από “μεταλλικό κατιτίς” τυγχάνει να είναι και ένα είδος “θήκης” για ένα από τα πραγματικά lasers που παράγει η εταιρεία, το Spyder 3.

Έτσι, με περίπου άλλα αχνιστά $300 μπορεί κανείς να αγοράσει και “κουμπώσει” και ένα laser, μετατρέποντας το LaserSaber σε “πραγματικό” φωτόσπαθο. Και αφού το Spyder 3 είναι όχι μόνο ένα πραγματικότατο, αλλά και πολύ δυνατό laser, μπορεί ως φωτόσπαθο το LaserSaber να μην μπορεί να ανοίξει τρύπες σε τοίχους ή να κόψει σε φέτες ό,τι βρεθεί στο διάβα σας, αλλά σίγουρα μπορεί να αφήσει για πάντα τυφλό το ανιψάκι σας που δεν φόρεσε Τα Ειδικά Γυαλιά (TM) πριν τη χρήση του (διότι, ναι, η ίδια η εταιρεία συμβουλεύει να αγοράσετε και ένα ζευγαράκι από αυτά για να μη… στραβωθείτε παίζοντας τον Λιούκ Σκαϋγουώκα).

Info

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την επίσημη σελίδα του LaserSaber. Αν θυμόμαστε καλά, είναι κάπου εδώ.

Source:

For decades, Star Wars fans pretending to be a Jedi have missed one key ingredient in their mock-intergalactic escapades – a realistic-looking lightsaber.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.