Το αρχείο του original Dungeons & Dragons “στο σφυρί”

Οι άνω των τριάντα ίσως θυμούνται πως κάποτε τα RPGs παίζονταν κυριολεκτικά “στο χαρτί” και όχι σε μια οθόνη, με βιβλία-οδηγούς, με ζάρια και μινιατούρες μα, κυρίως, με μπλοκάκι και μολύβι. Αν και το χόμπι συνεχίζει να υπάρχει μέχρι σήμερα, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα – όπως και κάθε είδους “επιτραπέζιο” – για χάρη της σύγχρονης “ψηφιακής” ψυχαγωγίας. Μάλλον, λοιπόν, δεν θα είναι και τόσοι πολλοί πια αυτοί που θα αναγνωρίσουν ως “σημαντικά” τα περιεχόμενα της δημοπρασίας της συλλογής του κ. Dave Arneson.

Πρόκειται για τον συνδημιουργό του Dungeons & Dragons, του επιτραπέζιου παιχνιδιού κανόνων στο οποίο βασίστηκαν όλα τα μετέπειτα Role Playing Games, και η δημοπρασία αφορά στη συλλογή του από περίπου 10.000 αντικείμενα που σχετίζονται με αυτό το κομμάτι της… παιχνιδο-ιστορίας μας. Κοινώς, από το αρχαίο Bard’s Tale (και δεν εννοούμε το remake) μέχρι τη σειρά των Mass Effect, τίποτα από αυτά δεν θα υπήρχε αν δεν είχαμε παλαιότερα το D&D (όπως γράφεται το Dungeons & Drugons εν συντομία).

Info

Η δημοπρασία έχει ήδη ξεκινήσει, και θα τη βρείτε εδώ. Αναμένεται να διαρκέσει περίπου ως τις 13 Μαίου.

Φυσικά, στο σύνολο της, η συλλογή θα μπορούσε να πει κανείς πως έχει ανεκτίμητη αξία, μα μικρά, επιμέρους τμήματα της, όπως π.χ. ένα αρχικό λογότυπο για το βιβλίο από το οποίο ξεκίνησαν όλα, μια από τις πρώτες σκαλιστές φιγούρες του παιχνιδιού κ.λπ., πωλούνται σε τιμές που κυμαίνονται γύρω στα 20 με 50 δολάρια. Έτσι, όποιος θα ήθελε ένα κομματάκι από την ιστορία των Role Playing Games, τώρα μπορεί να το αποκτήσει.

Ody's thoughts

Γιατί κάτι μου λέει πως ή σε δέκα χρόνια η αξία τους θα είναι πολλαπλάσια, ή θα πολεμάμε με τεράστιες μεταλλαγμένες κατσαρίδες για το τελευταίο απόθεμα νερού στον πλανήτη;

Source:

His original gaming dice. His original Dungeons & Dragons and Blackmoor campaign manuscripts. His first printing, woodgrain boxed set play copy of D&D. Letters from Gary Gygax. Other letters, notes, documents, artwork, photos, cartography, rare wargames and hand-made models and miniatures. And more.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.