“Συγχρονισμένο thriller” του Michael Jackson από… robots;!

Η χορογραφία του thriller του Michael Jackson έχει αφήσει εποχή για το συγχρονισμό της, δίνοντας έμπνευση σε αρκετές ομάδες ανθρώπων για να τη δοκιμάσουν. Τώρα, όμως… Οι χορευτές είναι robots!

Το MIT σε συνεργασία με την Aldebaran Robotics έβαλε μια ομάδα Nao robots να χορέψουν “συγχρονισμένα” ένα κομμάτι του περίφημου videoclip. Το πρωτότυπο, όμως, είναι πως δεν πρόκειται για μια δεδομένη χορογραφία. Αυτό θα ήταν εύκολο: προγραμματίζεις τα robot να κάνουν συγκεκριμένες κινήσεις, τα αφήνεις και… έτοιμο το videoclip. Α, όχι. Η δύσκολη προσέγγιση είναι η καλύτερη.

Τα Nao έχουν προγραμματιστεί έτσι ώστε να “βλέπουν” το ένα το άλλο και να συγχρονίζονται συνεχώς μεταξύ τους, ακριβώς όπως θα έκαναν και ανθρώπινοι χορευτές σε μια παρόμοια προσπάθεια. Καθυστέρησε το ένα στη χορογραφία; Θα “επιβραδύνουν” λιγάκι, με… στυλ και τακτ, και τα υπόλοιπα της παρέας, καθώς αυτό επιταχύνει για να προλάβει. Το αποτέλεσμα είναι απίθανο και, δυστυχώς, μας θυμίζει πως το Skynet βρίσκεται πολύ πιο κοντά από ό,τι φανταζόμασταν.

Source:

Built by Aldebaran Robotics and programmed by MIT’s Patrick Bechon and Jean-Jacques Slotine to get down in unison (using quorum sensing), these NAO robots are quite a coordinated bunch.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.