“Σκόνταψε στον ανταγωνισμό” το Street Fighter X Tekken

Δυστυχώς, το Street Fighter X Tekken, ο πρώτος από τους δύο τίτλους που ενώνουν τα σύμπαντα των δυο αυτών σειρών (ο άλλος αναμένεται και θα είναι… εμπνευσμένα ονομασμένος “Tekken X Street Fighter”) δεν τα πήγε και τόσο καλά σε πωλήσεις. Ή, μάλλον ορθότερο είναι το “τα πήγε χάλια”, τουλάχιστον σε σχέση με το τι εκτιμούσαν αρχικά οι δημιουργοί του. Ο λόγος δεν αφορούσε στην ποιότητα του (μια χαρά), στο “αν άρεσε στους gamers” (άρεσε), στο αν είχε κοσμοσυνταρακτικά προβλήματα (δεν είχε), αλλά σε ένα απλό και λογικότατο γεγονός: κυκλοφόρησε εν μέσω δυνατού ανταγωνισμού, εκ του οποίου, μάλιστα, ένας άλλος τίτλος προήλθε από τους… ίδιους τους δημιουργούς του!

Η ίδια η Capcom ονόμασε το φαινόμενο… “κανιβαλισμό”, και έχει σχετική εμπειρία και από το παρελθόν, όπου και πάλι μόνη της… “έβαζε τρικλοποδιά στον εαυτό της”, κυκλοφορώντας… μιλιούνια όμοιων τίτλων, Στην περίπτωση του Street Fighter X Tekken, φαίνεται πως το Marvel VS Capcom 3, sequel σε μια κλασσική και αγαπημένη σειρά του είδους των beat’em ups με… ιστορία στο χώρο, ήταν ένας από τους βασικούς υπαίτιους που… “έφαγαν” (είπαμε, “κανίβαλοι”!) πωλήσεις από το Street Fighter X Tekken. Και σχεδόν παράλληλα με αυτά είχε κυκλοφορήσει ένα νέο BlazBlue, το Soul Calibur V, το νέο Skullgirls και, με κάποια χρονική διαφορά, το “update” του Street Fighter 4. Ναι, εντάξει, “αυτό ήταν παλαιότερο”, μα σίγουρα στην οικονομική περίοδο που διανύουμε, κάποιος που το είχε αγοράσει μάλλον θα σκέφτηκε διπλά στην πιθανότητα να αγοράσει “άλλο ένα beat’em up” εν μέσω τίτλων τύπου Mass Effect 3 και Skyrim.

Αν και δεν υπάρχει σχετικό σχόλιο, υποθέτουμε πως οι χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις δεν θα επηρεάσουν την ανάπτυξη του “αδελφού τίτλου”, Tekken X Street Fighter. Απλά, η Capcom θα μάθει και πάλι (μέχρι να… το ξαναξεχάσει) “τι είναι το timing” και θα κυκλοφορήσει τον τίτλο σε χρονικό πλαίσιο όπου δεν θα έχει και πολύ ανταγωνισμό.

Source:

Apparently, Ultimate Marvel Vs Capcom 3 ate Street Fighter X Tekken’s sales with some fava beans and a nice chianti.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.