Πατέντα από τη Sony για “διακοπές” του gaming από… διαφημίσεις;!

Ω, ευχαριστούμε Sony που μας σκέφτεσαι. Νέα πατέντα της, που ανακάλυψε χρήστης του NeoGAF, αποτελεί επέκταση παλαιότερης πατέντας που η εταιρεία είχε καταχωρήσει το 2006, με στόχο να “μας κόβει” εκεί που παίζουμε για να μας… δείξει διαφημίσεις.

Η όλη “πατέντα” αφορά στον τρόπο… προειδοποίησης του gamer (!) πως “θα του κοπεί το παιχνίδι για να προβληθεί διαφήμιση” (!!), ενώ εξηγείται και ένα σύστημα rewind ώστε αν “τον κόψει” σε σημαντική φάση του παιχνιδιού, όταν τελειώσει η διαφήμιση, το παιχνίδι να “γυρνά” λίγα δευτερόλεπτα πίσω.

Ody's thoughts

Προσωπικά θεωρώ πως οι διαφημίσεις είναι αποδεκτές και μια χαρά στα παιχνίδια. Όταν, όμως, αυτά δίνονται δωρεάν. Όταν ο gamer σε έχει ήδη πληρώσει για αυτό που προσφέρεις, αγοράζοντας το παιχνίδι που του πούλησες, και εσύ μετά του προβάλλεις από πάνω και διαφημίσεις καθώς παίζει, αυτό λέγεται “ξεζούμισμα”. Δηλαδή, ΠΟΣΑ έσοδα θέλεις από ένα παιχνίδι; Αν ΔΕΝ είχε διαφημίσεις, και μεταβίβαζες το κόστος στον παίκτη, πόσα παραπάνω θα έπρεπε να πληρώσει για ένα “παιχνίδι χωρίς διαφημίσεις”; ΠΟΣΟ μπορεί, πια, να κοστολογείται το αντίτιμο ενός παιχνιδιού;

Και έτσι, πάνω που έχεις καταφέρει, επιτέλους, να τελειώσεις “εκείνο το track στο Guitar Hero στο uber επίπεδο δυσκολίας”, με 99,9% επιτυχία, και είσαι έτοιμος να “χτυπήσεις” την τελευταία νότα, τσούπ, θα σου πετάγεται η διαφήμιση και μετά θα σου λένε “έλα μωρέ, αρκεί να ξαναπαίξεις το τελευταίο track – ορίστε, σε `γυρίσαμε` στην αρχή του, να μην παιδεύεσαι με επιλογές”.

Ody's thoughts

Χμμ… Μάλλον η πατέντα ΔΕΝ αφορά το gaming, μα προέρχεται από τα τμήματα… hardware της Sony. Προβλέπονται πολλές εκτοξεύσεις joypads σε τηλεοράσεις. Τρελές δουλειές για τα τμήματα service και πωλήσεων τηλεοράσεων της εταιρείας!

Source:

A new patent filed by Sony Computer Entertainment America details software designed to interrupt the gameplay sessions of users with advertisements.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.