Παγκόσμιες μάχες και… benchmarks για το Diablo III

“Global Play” ονομάζει η Blizzard τη δυνατότητα “παγκόσμιων μαχών” που συμπεριέλαβε στο Diablo III. Διότι ναι μεν ο τίτλος θα “τρέχει” σε servers που θα είναι ομαδοποιημένοι ανά γεωγραφική περιοχή (άλλοι για Αμερική, άλλοι για Ευρώπη, άλλοι για Ασία), αυτό δεν θα σημαίνει και πως οι παίκτες θα είναι περιορισμένοι σε αυτούς. Αντίθετα, θα μπορούν να παίζουν παρεούλα με φίλους τους που βρίσκονται στο άλλο άκρο της Γης. Θεωρητικά. Διότι στην πράξη, δεν έχουν ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Μπορεί να λέει πως “είναι παγκόσμιο”, μα στο Diablo III δυστυχώς θα υπάρχουν κάποιοι… ενοχλητικοί περιορισμοί. Πλέον ορατός από αυτούς, πως για να παίξει κανείς με φίλους σε διαφορετική “περιοχή”, θα πρέπει να έχει και διαφορετικό χαρακτήρα. Δηλαδή, δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον ίδιο χαρακτήρα “όπου να’ναι”, παρά μόνο στην περιοχή όπου τον δημιούργησε. Και “διαφορετικός χαρακτήρας” σημαίνει και “διαφορετικά αντικείμενα” και “μηδενική εμπειρία”, σαν να λέμε “ξεκινάς πάλι από το μηδέν”. Επιπλέον, όταν παίζει κανείς σε διαφορετική περιοχή, θα πρέπει να ξαναδημιουργήσει και τις λίστες των επαφών του.

Ευτυχώς, με αυτό τελειώνουν οι περιορισμοί, και πάμε… Όχι. Έχουμε και άλλους: στο Diablo III θα υπάρχει ένας “οίκος δημοπρασιών”, το auction house της Blizzard, μέσω του οποίοι οι παίκτες θα μπορούν να αγοράζουν και πουλάνε αντικείμενα μεταξύ τους. Και αυτό θα γίνεται τόσο με “χρυσό παιχνιδιού”, όσο και με πραγματικά χρήματα. Μόνο που το δεύτερο θα είναι εφικτό μόνο εντός “της περιοχής του χαρακτήρα” που λέγαμε και νωρίτερα. Αν κανείς παίζει με χαρακτήρα σε διαφορετική περιοχή, θα μπορεί να προβαίνει σε συναλλαγές μόνο με το “συνάλλαγμα” του παιχνιδιού.

Source:

Diablo 3’s servers will be region free, allowing players to create alliances with no borders in what Blizzard has dubbed ‘Global Play’.

…τουλάχιστον, τα benchmarks είναι καλά

Στο Tom’s Hardware αποφάσισαν να μετρήσουν τις επιδόσεις του Diablo III σε ένα εκτενές εύρος καρτών γραφικών και επεξεργαστών. Εν συντομία και για να μην τα πολυλογούμε, ακόμη και σε μια Radeon HD 6670 DDR3 ο τίτλος μπορεί να τρέχει με τα γραφικά “στο max” και ανάλυση 1920×1080, ενώ “ρίχνοντας ποιότητα” ή/και ανάλυση, μάλλον θα παίζει δίχως προβλήματα ακόμη και στις GeForce GT 440.

Όσον αφορά στον επεξεργαστή, ναι μεν στο Tom’s Hardware δεν είδαν σημαντικές διαφορές και περιορισμούς – ο τίτλος “πετάει” ακόμη και σε έναν διπύρηνο Phenom II X2, μα σχόλια χρηστών λένε πως σε περιπτώσεις μεγάλων μαχών/πολλών αντικειμένων και εφέ στην οθόνη, μπορεί να αρχίζει να παρουσιάζει “παγωματάκια”. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η μείωση της ποιότητας των physics στις ρυθμίσεις του παιχνιδιού σχεδόν εξαφανίζουν το πρόβλημα.

Ody's thoughts

Κοίτα που θα παίζει και σε ένα διπύρηνο P4 που μόλις έστησα! Χα!

Source:

With the much-anticipated release of Diablo III right around the corner, we wanted to explore this incredible game’s performance on 12 different graphics configurations and a few CPUs. Does your PC have what it takes to run Diablo III well?

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.