Ξεκίνησε η καμπάνια του Tex Murphy στο Kickstarter

Είχαμε αναφέρει πως ο Tex Murphy “ήθελε να επιστρέψει”, ή πως, για την ακρίβεια, οι δημιουργοί του, Chris Jones και Aaron Conners είχαν σκοπό να δημιουργήσουν μια καμπάνια στο Kickstarter για αυτό το σκοπό. Βλέποντας άλλους… “συμμάχους” τους, από τη χρυσή εποχή του gaming στα PCs όπου μεσουρανούσαν τα adventures, να αναβιώνουν τα projects τους μέσω του Kickstarter, με την υποστήριξη των ίδιων των οπαδών τους, αποφάσισαν και αυτοί να δοκιμάσουν να μας ξαναδώσουν έναν από τους πλέον αγαπημένους χαρακτήρες στο χώρο του gaming. Και έτσι, αφού ανακοίνωσαν τις προθέσεις τους πριν λίγο καιρό, τώρα ξεκίνησε και η ίδια η καμπάνια.

Όποιος θα ήθελε να ξαναδεί τον Tex Murphy στην οθόνη του μπορεί να σπεύσει να καταβάλλει τον οβολό του. Αν και το χαμηλότερο ποσό συνεισφοράς είναι $5, μάλλον σας ενδιαφέρουν όσα αρχίζουν από $15, αφού σε αυτά θα συμπεριλαμβάνεται και η απόκτηση του ίδιου του παιχνιδιού (σε downloadable μορφή), ενώ με $100 αποκτά κανείς, μαζί με άλλα… καλούδια, και την “Exclusive Boxed Collectors Edition”.

Info

Jones και Conners ζητούν $450.000 για να καταφέρουν να μας δώσουν τον τίτλο, και μέχρι τώρα έχουν συγκεντρώσει $128.869. Μένουν 31 ημέρες για τη συγκέντρωση του υπόλοιπου ποσού.

Ο νέος τίτλος έχει για την ώρα το όνομα “Project Fedora”, και ως στόχο να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο τίτλο της σειράς – που, οι δημιουργοί της καμπάνιας στο Kickstarter σπεύδουν να μας θυμίσουν, ούτως ή άλλως θεωρούνταν “κορυφαίοι τίτλοι του είδους τους”. Αν μια νέα περιπέτεια του Tex Murphy αποδειχθεί όντως καλύτερη από αυτούς, θα μιλάμε για ένα κορυφαίο adventure που άνετα θα μπορεί να μπει στο top 5 του είδους. Κρίμα που το συγκεκριμένο είδος παιχνιδιών αποτελεί εδώ και χρόνια είδος προς εξαφάνιση.

Τέλος, ναι, όπως εξηγείται και μέσω Kickstarter, ο τίτλος θα είναι “κλασσικός Tex Murphy”. Και εδώ θα έχουμε τρισδιάστατο κόσμο γεμάτο γρίφους, χαρακτήρες που θα παρουσιάζονται μέσω full motion video, έξυπνους διαλόγους, πρωτότυπο σενάριο γεμάτο μυστήριο και, φυσικά, χιούμορ. Και ναι, ο τίτλος θα συνεχίζει από το τέλος-cliffhanger του Tex Murphy: Overseer, που μας άφησε κοντά… δυο δεκαετίες να περιμένουμε τη συνέχεια.

Ody's thoughts

Στην πράξη, βέβαια, “την ξέραμε” (τη συνέχεια), αφού το Tex Murphy: Overseer ήταν, ουσιαστικά, remake της πρώτης περιπέτειας του Tex Murphy, “Mean Streets”. Φυσικά, το Project Fedora δεν θα σταματήσει εκεί, μα θα συνεχίσει με ένα εντελώς νέο σενάριο.

Info

Θα βρείτε τη σελίδα του Project Fedora στο Kickstarter κάπου εδώ γύρω.

Source:

The promised Tex Murphy Kickstarter is now live. Codenamed Project Fedora, the new game has already attracted over 1,000 backers and was up to $124,000 at time of writing, with 31 days remaining to hit $400,000. The noir adventure series has a fanatical cult following, so we can probably expect to see this one make its goal, especially as original creator Chris Jones and veteran Tex Murphy writer Aaron Conners are spearheading the effort.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.