Με νέο τίτλο στην E3 οι δημιουργοί του Heavy Rain

Την επόμενη Δευτέρα, στην E3, η Quantic Dream θα αποκαλύψει τον νέο τίτλο της – που περιμένουμε πώς και πώς, αφού με το Heavy Rain κατάφερε να ανεβάσει αρκετά ψηλά τον πήχη.

Το Heavy Rain ήταν ένας πραγματικά διαφορετικός τίτλος που απέκτησε φανατικούς οπαδούς αλλά και ακόμη πιο φανατικούς εχθρούς. Κατά βάση ένα σύγχρονο adventure με εντυπωσιακά γραφικά, “κινηματογραφικό στήσιμο” και ενήλικο σενάριο, το Heavy Rain υστερούσε μόνο όσον αφορά στο gameplay. Ήταν περισσότερο ένας τίτλος-εμπειρία, κοντινότερος συγγενής των ταινιών από ό,τι των υπόλοιπων παιχνιδιών. Όπως και να έχει, όμως, άρεσε – δεν άρεσε, καλό ή κακό, αντικειμενικά ήταν μοναδικό. Και τη Δευτέρα θα δούμε “τη συνέχεια”.

Πιθανότατα όχι “την άμεση συνέχεια”, όχι, δηλαδή, ένα sequel, αφού ο David Cage της Quantic Dream έχει ξεκαθαρίσει πως είπε ό,τι είχε να πει για την ιστορία του Origami Killer, οπότε τώρα “πάμε για άλλα”. Ακριβώς, όμως, όπως το Heavy Rain ήταν “πνευματική συνέχεια” του Fahrenheit, με ίδια λογική gameplay, ίδιο “κινηματογραφικό στήσιμο”, έμφαση στα γραφικά και το σενάριο, το ίδιο, μάλλον, θα πρέπει να περιμένουμε και αυτή τη φορά: ένα νέο τίτλο με όμοια “λογική” μα σημαντικές αναβαθμίσεις όσον αφορά στον τεχνικό τομέα.

Όσο για το “τι αναβαθμίσεις θα μπορούσαν να είναι αυτές”, και “τι θα μπορούσαμε να δούμε μετά το Heavy Rain”, το tech demo Kara της Quantic Dream που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες μάλλον μας δίνει μια καλή γεύση για το τι μας… περιμένει.

Source:

Heavy Rain developer Quantic Dream will reveal its upcoming game at Sony’s E3 press conference next Monday, according to a new report.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.