“Επιστροφή στο σπίτι” για το Kingdom Hearts;

Kingdom_Hearts.jpg

Σε συνέντευξη του με το Game Informer ο director του Kingdom Hearts, Tetsuya Nomura, ανέφερε πως μάλλον ήρθε η ώρα να επιστρέψει η σειρά στις “κανονικές” κονσόλες. Δηλαδή, “όχι στις φορητές”.

Για όσους δεν έχουν πετύχει κανένα τίτλο της σειράς, θυμίζουμε πως πρόκειται για μια από τις πιο πετυχημένες “συμμαχίες” στην ιστορία του ever, με Disney και Square Enix να έχουν πλάσει από κοινού έναν κόσμο στον οποίο συνυπάρχουν χαρακτήρες και από τις δυο πλευρές.

Η Square Enix κατάφερε το (μέχρι τότε) απίστευτο, να “χώσει” δικούς της χαρακτήρες δίπλα από τους ήρωες-σύμβολα της Disney, δίχως οι δε να επισκιάζουν τους μεν. Επιπλέον, “έδεσε” για αυτούς μια ενδιαφέρουσα ιστορία, που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί τη βάση για μια μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή. και έτσι, το πρώτο Kingdom Hearts γνώρισε τεράστια επιτυχία και μετατράπηκε σε franchise. Δυστυχώς, όμως, μετά το δεύτερο Kingdom Hearts, η Square Enix “μετακόμισε” τη σειρά σε φορητές κονσόλες (λογικό από εμπορικής άποψης – χαμηλότερο κόστος παραγωγής, δεδομένα έσοδα), και έτσι, έχουμε να δούμε “μεγάλο” Kingdom Hearts από την εποχή του Kingdom Hearts 2, σχεδόν εδώ και μια δεκαετία!

Η επιστροφή του Kingdom Hearts σε “οικιακές κονσόλες” θα σήμαινε και πως, χάρη στις υψηλότερες επιδόσεις τους και την “άνεση” της μεγάλης οθόνης, ένας νέος τίτλος θα μπορούσε, όπως και οι δυο πρώτοι, να αφήνει περισσότερο την αίσθηση μιας εντυπωσιακής-μα-και-αλληλεπιδραστικής ταινίας της Disney (όπως οι δυο πρώτοι), και όχι μιας ενδιαφέρουσας μεν, τυπικής δε σε εμφάνιση και παρουσίαση ιστορίας σε… “συμπυκνωμένη” μορφή.

Source:

Speaking with Game Informer Magazine, Kingdom Hearts director Tetsuya Nomura said that while he’s always interested in making Kingdom Hearts games on new systems like the Vita, “It’s about time that Kingdom Hearts should go back to being on a console.”

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.