Εμφανίστηκε ανανεωμένο το χειριστήριο του Wii U

Όχι, δεν μιλάμε για κάποιου είδους επίσημη αποκάλυψη από πλευράς Nintendo, μα για μια εικόνα που “έπαιξε” στο Twitter, όπου παρουσιάζεται το κεντρικό χειριστήριο του Wii U, όπως το είχε παρουσιάσει η Nintendo κατά την επίσημη ανακοίνωση της νέας κονσόλας της, θυμίζοντας και πάλι ένα συνδυασμό tablet με joypad. Η διαφορά εντοπίζεται στη μετακίνηση κάποιων πλήκτρων και, το σημαντικότερο, την αντικατάσταση των nubs με μικρά “μοχλάκια” που θυμίζουν περισσότερο τα αντίστοιχα του Wii.

Ody's thoughts

Για όσους δεν αναγνωρίζουν “τι εστί nub”, δικαιολογημένοι: είναι “εκείνα-τα-ενοχλητικά-πλήκτρα-που-παίζουν-ρόλο-πατηκωμένου-μοχλού”, που αν και επίπεδα σε σχέση με την επιφάνεια όπου βρίσκονται, μπορούν να “συρθούν” σε μικρή απόσταση, και-καλά κάνοντας ό,τι και οι αναλογικοί μοχλοί. Σαν το αντίστοιχο χειριστήριο του PSP, ένα πράγμα. Δυστυχώς, η θεωρία απέχει από την πράξη: το μικρό τους μέγεθος και οι ακόμη μικρότερες “αποστάσεις κίνησης” που επιτρέπουν καταλήγουν να τα καθιστούν… ενοχλητικά, και μάλλον μόνο μια μικρή μειοψηφία μπορεί όντως να παίξει με αυτά.

Φυσικά, ως “εικόνα από ανεπίσημη πηγή”, σίγουρα δεν είναι μια απόλυτα έγκυρη και διασταυρωμένη είδηση. Μάλλον, όμως, πρόκειται για μια λογική κίνηση από πλευράς Nintendo, και άρα μάλλον όντως θα το δούμε να κυκλοφορεί με κανονικούς μοχλούς.

Source:

E3 is just a few weeks away. Everything that is going to be at the show already exists somewhere, right at this very moment. It’s just a matter of time before wee see it all.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.