“Βγήκε από beta” το Command & Conquer: Tiberium Alliances

Με μηδενικό κόστος και απαιτώντας μόνο έναν (σύγχρονο) browser, το Command & Conquer: Tiberium Alliances μόλις “άνοιξε και επίσημα τις πύλες του”.

Θυμίζουμε πως ο τίτλος βρισκόταν σε “δοκιμαστική κατάσταση”, όπως λέμε beta, εδώ και αρκετό καιρό. Τώρα, η Electronic Arts μάλλον έκρινε πως… “ωρίμασε” αρκετά και… “ενηλικιώθηκε”, και έτσι του έβγαλε το… “παρατσούκλι” της δοκιμαστικής έκδοσης.

Αν συνηθίζατε να λυώνετε με τις ώρες επάνω από τα παλαιότερα Command & Conquer, ίσως το Tiberium Alliances να σας φανεί πιο “ελαφρύ”, μια “light” εκδοχή όσων γνωρίζατε. Ακόμη και έτσι, όμως, έχει ένα κάποιο ενδιαφέρον. Από την άλλη, αν δεν γνωρίζετε τι εστί Command & Conquer, μάλλον αποτελεί μια αρκετά καλή εισαγωγή στη σειρά – αν και θα άξιζε περισσότερο να ζήσει κανείς την… “κινηματογραφική” εμπειρία ενός “κανονικού” τίτλου της σειράς (διότι, να ξεκαθαρίσουμε, ένα από τα χαρακτηριστικά συστατικά τους ήταν πως παρουσίαζαν video με πραγματικούς ηθοποιούς ενδιάμεσα στις αποστολές).

Info

Μπορείτε να το βρείτε εδώ. Με την ευκαιρία να θυμήσουμε πως το πρώτο Command & Conquer ήταν μια κολοσσιαία επιτυχία, και ο τίτλος που καθιέρωσε τα real-time strategy games. Στην πράξη, όμως, η συνταγή που γνώρισαν οι περισσότεροι μέσω αυτού είχε δημιουργηθεί λιγάκι νωρίτερα, από την ίδια ομάδα, μέσω του παιχνιδιού Dune 2, του πρώτου τίτλου real-time στρατηγικής “όπως-τη-γνωρίζουμε-σήμερα” που, ναι, ήταν βασισμένο στο σύμπαν του Frank Herbert.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.