Τα πρώτα smartphones με 2GB RAM

Τέτοιες ειδήσεις σε κάνουν να γυρνάς και να κοιτάς με μίσος, απογοήτευση και απέχθεια το μπαζο-PC σου, ειδικά αν αυτό έχει να αναβαθμιστεί από τον καιρό του Νώε. 2GB σε κινητά; Αυτοί έχουν ξεφύγει πλέον, όπως λέει και η γνωστή διαφήμιση!
Ο λόγος λοιπόν για τα δύο πρώτα Android 4.0 smartphones που θα έχουν αυτό το προνόμιο, το LG Optimus LTE2 που προορίζεται για την αγορά της Ν. Κορέας και το Samsung Galaxy SIII, σε ορισμένες του εκδόσεις – όχι όλες. Όπως σχολιάζεται, τόση πολλή μνήμη σε ένα smartphone σίγουρα σημαίνει ένα πράγμα: καλύτερο multitasking.
Και καλύτερο multitasking σημαίνει ένα ακόμη βήμα προς την υποκατάσταση του παραδοσιακού desktop computing. Ήδη έχουμε δύο απτά παραδείγματα για το “που το πάνε”: αρχικά το Asus Padfone και τώρα πρόσφατα το (εικονιζόμενο) Motorola Atrix 4G. Κοινό τους σημείο το γεγονός ότι και στις δύο περιπτώσεις έχουμε ένα δυνατό Android smartphone που “κουμπώνει” σε ειδικό dock και αποτελεί το mainboard ενός laptop. Στην περίπτωση της λύσης της Motorola, η οποία συνίσταται στο software Webtop, δίνει τη δυνατότητα για ένα πλούσιο Android desktop που δεν έχει να ζηλέψει και πολλά σε λειτουργικότητα και απόκριση από ένα low-budget laptop (ή έτσι μας λένε τουλάχιστον).

Galacticus's thoughts


Και μετά σου λέει γιατί πέθανε το netbook! Πρώτα τα tablets, τώρα αυτό… Μη γελιόμαστε, εκεί πάνε τα πράγματα, φανταστείτε ότι σε λίγα χρόνια θα κουβαλάμε το smartphone στην τσάντα μας, θα πηγαίνουμε σπίτι και θα ανοίγουμε την τηλεόραση ή μια από τις μεγάλες οθόνες του σπιτιού μας. θα παίρνουμε στα χέρια το ασύρματο πληκτρολόγιό μας και αμέσως θα ξεκινάμε να δουλεύουμε: το smartphone θα έχει καταλάβει ότι βρίσκεται σπίτι, θα έχει συνδεθεί με την TV και το πληκτρολόγιο, θα έχει γυρίσει σε desktop mode και… that’s it!

Source:

Last week LG revealed the Optimus LTE2 for Korea, the first phone with 2 GB RAM (random-access memory). Now this week we learned that the Samsung Galaxy S III headed to Japan will also feature 2 GB RAM. We don’t know when either of these models will make their way to the US, but it’s a clear signal that most high-end smartphones in the second half of 2012 will feature twice the memory of today’s flagship devices.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.