Η Ikea παρουσιάζει: πάμφθηνη κάμερα;!

Με αρκετό χιούμορ, η Ikea μας παρουσιάζει όχι μια νέα καρέκλα, ένα έξυπνο τραπέζι που γίνεται κρεβάτι, έναν καναπέ που λειτουργεί και ως πισίνα, αλλά… μια φωτογραφική μηχανή! Και όμως, ενώ αρχικά ακούγεται ως κάτι παντελώς άσχετο με τα προϊόντα για τα οποία φημίζεται η εταιρεία, καταφέρνει να έχει κάτι κοινό με αυτά: μάλλον θα κοστίζει… μηδέν και κάτι!

Βλέπετε, η φωτογραφική μηχανή της Ikea δεν είναι ένα “κανονικό” μοντέλο φωτογραφικής μηχανής, αλλά ένα… χαρτονένιο κατασκεύασμα, στο οποίο η Ikea έχει “χώσει” μια φθηνή κάμερα κινητού. Η λογική της, που εξάλλου ακολουθεί και στα έπιπλα της, είναι εντελώς “back to basics”, και η πρόταση της απλά “τραβά φωτογραφίες”. Δεν μπορεί κανείς ούτε καν να δει μια “προεπισκόπιση” του “τι τραβάει” – και αυτό, όπως φαίνεται και από το video της, τελικά δεν έχει και τόση σημασία (όσο έχει κανείς πάντα κατά νου το τι δεν θα έχει πληρώσει για αυτή!).

Και ναι, είναι μια σύγχρονη εκδοχή των κλασσικών “καμερών μιας χρήσης”, αλλά δεν είναι “αναλογική”, “με film”, και δεν χρειάζεται κανείς να την πετάξει αφού την χρησιμοποιήσει. Αρκεί να τη συνδέσει με τον υπολογιστή του για να την “αδειάσει” και μετά μπορεί να την ξαναχρησιμοποιήσει, πάλι και πάλι.

Source:

It can store 40 pictures, perfect for weddings, beach days, and all that jazz. It is essentially a cell phone camera with zero doo-dads- you can’t even see what the pictures look like until you stick the usb adapter into your computer.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.