Ένα εκατομμύριο downloads σε ένα Σαββατοκύριακο για το “σπαστήρι” του iOS

Μέσα σε μόλις δυο ημέρες, σχεδόν ένα εκατομμύριο χρήστες κατέβασαν το Absinthe 2.0, το “σπαστήρι” για συσκευές με iOS της Apple, που τις “ξεκλειδώνει” ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν “ανεπίσημο κώδικα”.

Το “ξεκλείδωμα” των συσκευών τους χαρίζει πρόσβαση σε λογισμικό που δεν έχει εγκριθεί από την Apple, που ουσιαστικά είναι “νόμιμο”, μα αφού “δεν έχει τη στάμπα” της Apple, δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση του σε iPhone, iPad και iPod. Το ίδιο “ξεκλείδωμα”, όμως, επιτρέπει και τη χρήση πειρατικού λογισμικού, ενώ ανοίγει τις πύλες και σε πλήθος κινδύνων για τους πιο αρχάριους χρήστες – αφού το “να μην έχει εγκριθεί” το λογισμικό που εγκαθιστά ο χρήστης σημαίνει και πως “δεν έχει ελεγχθεί”, και έτσι αυξάνονται και οι πιθανότητες εμφάνισης προβλημάτων.

Info

Όπως και να έχει, αν θέλετε να το δοκιμάσετε, βρίσκεται κάπου εδώ. Κλικ!

Source:

Absinthe’s “so-easy-your-grandma-could-do-it” jailbreak tool just got an update to version 2.0, enabling support for a handful of Apple portables running iOS 5.1.1.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.