Σκληροί δίσκοι στα 60 Terabytes το 2016

Σύμφωνα με την IHS iSuppli, η πυκνότητα των σκληρών δίσκων αναμένεται μέχρι και σχεδόν να τριπλασιαστεί ως το 2016, με αποτέλεσμα να υπερπολλαπλασιαστεί και ο διαθέσιμος χώρος αποθήκευσης που μας παρέχουν. Είναι πάρα πολύ πιθανό μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια οι υπολογιστές μας να έχουν σκληρούς δίσκους χωρητικότητας μέχρι και 60 Terabytes, ενώ τα laptops να αποκτήσουν δίσκους στα 10 με 20 Terabytes!

Ody's thoughts

…με την προύπόθεση, βέβαια, πως θα… συνεχίσουμε να έχουμε υπολογιστές, και δεν θα “τους φάνε” tablets και smartphones – όπου “οτιδήποτε επάνω από Gigabyte είναι πολυτέλεια”!

Source:

The maximum areal densities of hard disk drives are expected to more than double by 2016, according to IHS iSuppli. Hard drive company Seagate has also predicted a doubling of drive density, and now IHS iSuppli is confirming what the vendor community already knew.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.