Με DDR4 τα PCs του 2013

DDR3.jpg

Σε ένα χρόνο από τώρα, η μνήμη των PCs μας θα είναι DDR4, σύμφωνα με την Micron που ανακοίνωσε πως έχει ήδη ξεκινήσει να διακινεί chips μνήμης αυτού του τύπου.

Ody's thoughts

Θυμίζουμε πως τα “τωρινά” PCs βασίζονται σε μνήμη τεχνολογίας DDR3 (και τα λίγο παλαιότερα σε DDR2… και τα… εντάξει, το πιάσατε το νόημα..!).

Σε σχέση με τη DDR3, ο… ακόλουθος της δυναστείας παρουσιάζει ακόμη χαμηλότερες απαιτήσεις σε τροφοδοσία (1.2 volts σε σχέση με τα 1.5 της DDR3) ενώ οι ταχύτητες διαύλου (ναι, το “Bus Speed” αποδίδεται ως “ταχύτητα διαύλου”, επικοινωνίας της μνήμης με τον επεξεργαστή, και δεν έχει να κάνει με την ταινία με τη Sandra Bullock) ξεκινούν από τα 2133MHz. Γενικά, για να μην μπαίνουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, “η DDR4 είναι γρηγορότερη και ζητά λιγότερα” ή, εν συντομία, είναι, απλά, “καλύτερη”.

Info

Και αν κάποιοι αναρωτηθούν “μα, γιατί συζητάμε για DDR4 αφού έχουμε ήδη DDR5 στις κάρτες γραφικών μας”, όχι, αυτή είναι GDDR. Προσέξτε το “G”. Πρόκειται για έναν εναλλακτικό τύπο μνήμης, που στην πράξη αποτελεί τροποποίηση της τεχνολογίας DDR3 έτσι ώστε και να έχει χαμηλότερο κόστος για τους κατασκευαστές καρτών γραφικών, και να αποδίδει καλά “στη δουλειά της” (τα γραφικά). Το ότι “έχει μεγαλύτερο νουμεράκι” δεν σημαίνει και πως “είναι καλύτερη από την υπάρχουσα DDR3”. Έκαστος στο είδος του κι’ ο Kratos εις τις φάπες :-)

Source:

DDR4 memory, the successor to DDR3 DRAM, will be available in computers next year, Micron announced on Monday. The company says that it has already started shipping samples of the upcoming memory type, reports Techworld Australia.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.