Και κάμερα για το Raspberry Pi

Η ομάδα του Raspberry Pi αποκάλυψε μέσα από το επίσημο site της ένα νέο module για το λιλιπούτειο πισάκι της, που θα του χαρίζει την… αίσθηση της όρασης! Ναι, πρόκειται για μια camera, η οποία θα βρίσκεται σε δική της “πλακετίτσα” και θα μπορεί να συνδεθεί επάνω στην ίδια τη motherboard του Raspberry Pi, επιτρέποντας του να “βλέπει” μέσω αυτής το γύρω του κόσμο.

Info

Για όσους δεν το θυμούνται, το Raspberry Pi είναι ένα PC συμπυκνωμένο σε μια μικρή, αυτόνομη πλακετίτσα, που διαθέτει θύρες USB, video και audio out. Συνδέοντας το σε ένα ηχοσύστημα, μια οθόνη και προσθέτωντας ένα USB hub με ένα πληκτρολόγιο και ποντίκι, έχει κανείς έναν ολοκληρωμένο υπολογιστή – που, κατά τα άλλα, χωράει στην παλάμη. Το καλύτερο, βέβαια, είναι πως κοστίζει μόλις $35.

Φυσικά, αφού το Raspberry Pi είναι πάνω από όλα ένα εκπληκτικό gadget για κάθε… πειραχτήρι, αναμένουμε να δούμε πρωτότυπες και άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις όσον αφορά στη χρήση της κάμερας του. Να σημειώσουμε πάντως ότι δεν είναι ακόμη διαθέσιμη και αναμένεται κάποια στιγμή εντός του έτους. Το πρωτότυπο, από το οποίο και οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο site του Raspberry Pi, είχε αισθητήρα ανάλυσης 14 MPixel, αλλά όπως σημειώνουν οι δημιουργοί του, η τελική πρόταση θα έχει αρκετά μειωμένα χαρακτηριστικά, για να κρατηθεί όσο το δυνατόν χαμηλότερο το κόστος της.

Info

Μάθετε περισσότερα για το Raspberry Pi και το camera module του από τη σχετική σελίδα στο επίσημο site του.

Source:

The makers of the £22 ($35) Raspberry Pi computer will launch a plug-in camera module for the pocked-sized PC later this year.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.