“Τέλος τριλογίας” το Men in Black 3 – και με πιθανό reboot!

Men_in_Black_3.jpg

Σε συνέντευξη του στο MTV, ο σκηνοθέτης του επερχόμενου Men in Black 3, Barry Sonnenfeld, εξήγησε πως παρά τα όποια προβλήματα κατά την παραγωγή της ταινίας, οι θεατές θα δουν στον κινηματογράφο μια ταινία όχι-και-τόσο-διαφορετική από το πρώτο Men in Black. Με περιπέτεια, πολύ καλά εφέ και γερές δόσεις χιούμορ, το τρίτο Men in Black μπορεί “στα χαρτιά” να φαίνεται καλό, μα… Μα το ίδιο δεν συνέβη και με το Men in Black 2; Και όμως, από ό,τι φαίνεται, παραγωγοί και σκηνοθέτης αισιοδοξούν πως η ταινία όχι μόνο θα είναι αρκετά καλή, μα πως θα μπορέσει επάξια να παίξει και δυο σημαντικούς ρόλους.

Ο πρώτος είναι αυτός της “κατάληξης”: το Men in Black, ξαφνικά, αντιμετοπίζεται ως… “τριλογία”, και έτσι “θα δώσει απάντηση σε αναπάντητα ερωτήματα που υπήρχαν μέχρι τώρα και ούτε καν τα είχαμε συνειδητοποιήσει”. Ή κάπως έτσι, τουλάχιστον, το θέτει ο κ. Sonnenfeld, εξηγώντας πως με τη συγκεκριμένη ταινία κλείνει ο… γενικός και κομματάκι απροσδιόριστος κύκλος που ξεκίνησε με την πρώτη.

Ο δεύτερος, όμως, είναι αυτός της “προετοιμασίας του εδάφους” για ένα… reboot! Ναι, και όμως, δεν είναι απίθανο να δούμε μια νέα τριλογία Men in Black, που θα αντιμετωπίσει ολίγον τι διαφορετικά το θέμα της. Το “πώς” δεν είναι γνωστό – κατά 99,9% πρόκειται για αισιόδοξες… αερολογίες, και όλα θα κριθούν από το “πόσα εισιτήρια θα κόψει” στην πράξη η τρίτη ταινία.

Αν, πάντως, μας ρωτούσε κανείς “πώς θα μπορούσε να γίνει reboot της σειράς” θα λέγαμε πως έχουμε ήδη δει, στα μέχρι τώρα trailers, το “πού το πηγαίνουν”: ο Tommy Lee Jones πιθανότατα έχει βαρεθεί τη σειρά, και δεν είναι πια και σε ηλικία για πολλά… τρεχάματα, και έτσι κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα έλεγε όχι σε ένα Men in Black 5 ή 6, οπότε έχει ήδη προετοιμαστεί το έδαφος για την αντικατάσταση του με έναν νεαρότερο ηθοποιό. Και ποιος καλύτερος από τον Josh Brolin που θα ερμηνεύσει μια νεαρότερη εκδοχή του Agent K, του Tommy Lee Jones, στο Men in Black 3.

Αλλά και ο Will Smith φαίνεται να προτιμά, πια, το ρόλο του παραγωγού, και έτσι το πιθανότερο είναι πως θα περάσει σε δευτερεύοντα ρόλο, κάνοντας κάποιες guest εμφανίσεις, καθώς τα ηνία της σειράς θα αναλάβουν νέοι ηθοποιοί – πιθανότατα με το σενάριο να δίνει περισσότερη έμφαση στην ίδια την οργάνωση των Men in Black και των αποστολών τους, από ό,τι σε μετρημένους στα δάχτυλα πρωταγωνιστές.

Αυτά, βέβαια, για… μετά το Men in Black 3. Για την ώρα, αρκεί το “αυτό θα ολοκληρώσει την τριλογία και, αν πουλήσει, θα δούμε περισσότερες ταινίες στη σειρά”. Θυμίζουμε πως η ταινία θα προβληθεί εις τας Αμερικάς τον Μάιο.

Source:

Men in Black 3, which opens in May, has a convoluted history. Conceptualized back during the production of the second film, MiB3 started to shoot last year, but began rolling cameras with a script that was only partially finished, and a schedule that featured an extensive break to work out how the last two thirds of the movie would go.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.