Ο Τιτανικός, τα άστρα και η εμμονή με την τελειότητα

Titanic_3D.jpg

Σύντομα θα δούμε την ανανεωμένη, 3D εκδοχή της κλασσικής, πια, ταινίας του James Cameron με θέμα το διασημότερο ναυάγιο όλων των εποχών: τον Τιτανικό. Και παρά την… αγάπη του Cameron για τα εφέ, η νέα ταινία δεν θα έχει την παραμικρή αλλαγή η ανανέωση, πέρα από την μετατροπή της σε 3D. Ή μάλλον… σχεδόν.

Όντας τελειομανής, ο James Cameron είχε, πριν κάποια χρόνια, βρεθεί -ως ένα σημείο… για την πλάκα- στο στόχαστρο ενός αστροφυσικού, του Neil deGrasse Tyson, ο οποίος του είχε στείλει ένα προσωπικό email. Σε αυτό εξηγούσε πως, καθώς η Kate Winslet σε μια σκηνή της ταινίας χαζεύει τον ουρανό, τα άστρα που βλέπει είναι… εμ… λάθος!

Και όμως, ο Cameron, μεταξύ αστείου και σοβαρού, του απάντησε, πως “αν του έδινε την πραγματική θέση των άστρων που θα έπρεπε να παρουσιάζεται, θα φρόντιζε να διορθώσει το λάθος του”. Και να που, τελικά… Έτσι έγινε!

Ο κ. Tyson κάθισε και υπολόγισε το γεωγραφικό στίγμα της Kate τη στιγμή που υποτίθεται πως παρουσίαζε η ταινία, και τη θέση των ουράνιων σωμάτων εκείνη την περίοδο, και έστειλε ένα δεύτερο email στον Cameron με τους υπολογισμούς του. Με την ευκαιρία της επανακυκλοφορίας της ταινίας σε 3D, ο μεγάλος σκηνοθέτης αποφάσισε να… διορθώσει το, θεωρητικά, μοναδικό αποδεδειγμένο “κουσούρι” της ταινίας του.

Και έτσι, στην 3D έκδοση του Τιτανικού, η μοναδική διαφορά – πέρα από το πρόσθετο “βάθος”, και δεν μιλάμε για την ιστορία ή τους χαρακτήρες – θα είναι ο αστρικός χάρτης του Neil deGrasse Tyson, που σίγουρα δεν θα περίμενε πως το ονοματάκι του θα έφτανε ποτέ σε μια από τις μεγαλύτερες Χολιγουντιανές παραγωγές.

Ody's thoughts

Γιατί κάτι μου λέει πως, μετά από αυτό, θα είναι τέλειος guest star για το… Big Bang Theory; Με μπλουζάκι σε στυλ “Εγώ άλλαξα τον Τιτανικό” και τον Leonard να κοιτάζει με ύφος δυσκοίλιας αγελάδας.

Source:

side from the addition of 3D, this week’s rerelease of James Cameron’s Titanic promises to be just as you remembered – unless, perhaps, you’re a bit of an astronomy geek.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.