Η καθυστέρηση της αλλαγής

Όπως μάλλον είδατε, είχαμε κάποιες μικρές αλλαγούλες στο unregistered – και μια… εξαφάνιση, για ακόμη μια φορά, από πλευράς μου. Οφείλουμε να εξηγήσουμε τα “πώς” και τα “γιατί”, αλλά και το τι ακολουθεί στο κοντινό μέλλον.

Πρώτα από όλα, αν ρίξετε μια ματιά στην αρχική σελίδα μας, θα δείτε πως το παλιό slideshow… πάπαλα: δεν υπήρχε λόγος να “τρώμε” τόσο χώρο από την οθόνη με μια οριζόντια γραμμή για το slideshow, όταν θα μπορούσε να ενσωματωθεί στο ίδιο πλαίσιο με τα υπόλοιπα θέματα μας – και ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με την “compact” και “εύκολο-στην-ανάγνωση” λογική μας. Αφού φάγαμε… μήνες για να βρούμε μια καλή εναλλακτική, καταλήξαμε στην κλασσική και δοκιμασμένη μορφή ενός τυπικού slideshow. Ας μην… πρωτοτυπήσουμε και σε αυτό!

Όσον αφορά στα must, τα “καρφωμένα” θεματάκια μας που θεωρούμε αρκετά σημαντικά/ενδιαφέροντα ώστε να αξίζει να τα δείτε, και αυτά έφυγαν από τη δική τους “γραμμή” και “μετακόμισαν” δίπλα από το λογότυπο. Από εδώ και έπειτα, εκεί θα παρουσιάζονται τα άρθρα μας που θεωρούμε… διαχρονικά, για να έχετε πάντα άμεση πρόσβαση σε αυτά.

Η ουσία του πράγματος

Πέρα από το “οπτικό” της υπόθεσης, θα προσπαθήσουμε να ενσωματώσουμε στο unregistered περισσότερα “ψαγμένα” θέματα, με περισσότερο βάθος και έκταση από τα τυπικά, κομματάκι “επιφανειακά” μέχρι τώρα ποστάκια μας – θέματα σαν τον οδηγό εγκατάστασης Dualshock στο PC, και όχι μόνο. Και μπορεί να βρούμε το στυλ και το χαρακτήρα τους στην πορεία, μα για αρχή θα πιάσουμε το πολυαγαπημένο (και εξίσου… απεχθές, για λόγους που θα δούμε) Linux και το χώρο του open source. Κάτι μου λέει πως “θα τα ακούσουμε” από τους φίλους στο OSarena! :-)

“Πακετάκι” με το παραπάνω, ένας οδηγός που θα αρχίσω προσωπικά να γράφω μέσω του unregistered, με συμβουλές, πληροφορίες και παρουσιάσεις για το ιδανικό σύστημα blogging. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος της εξαφάνισης μου – η συγκέντρωση πληροφοριών, η δοκιμή εφαρμογών και “λύσεων” γενικότερα, για τη δημιουργία ενός ιδανικού “χώρου” εργασίας για κάθε blogger. Θεωρώ πως όσα θα δούμε δεν έχουν ξαναεμφανιστεί συγκεντρωμένα πουθενά – ούτε καν σε sites του εξωτερικού, και θα αποτελέσουν πολύτιμο βοήθημα ακόμη και σε επαγγελματίες bloggers.

Αυτά για αρχή, και… συνεχίζουμε!

Μπέστ Ρηγκάρντζ

Εκ μέρους της παρέας του unregistered,
Οδυσσέας Κουράφαλος
aka: ducklord

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.