“Φαβορί” για το Millennium Technology Prize ο Linus Torvalds

Linus_Torvalds.jpg

Ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στο χώρο της τεχνολογίας είναι πιθανότατο να λάβει φέτος ο Linus Torvalds, δημιουργός του πυρήνα του Linux που βρίσκεται πια… οπουδήποτε – από οικιακούς υπολογιστές χρηστών μέχρι servers και από τηλεοράσεις μέχρι smartphones και tablets. Μιλάμε για το Millennium Technology Prize (όπως μάλλον είχατε… μαντέψει από τον τίτλο μας), που απονέμει η Φινλανδική Technology Academy.

Μαζί με τον Linus “τρέχει” για το βραβείο και ο Ιάπωνας Shinya Yamanaka, για έρευνα σχετική με τα βλαστοκύτταρα. Άξιο αναφοράς πως ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε το βραβείο, το 2004, ήταν ο Tim Berners-Lee για τη συνεισφορά του στη δημιουργία του WWW, κατά κόσμον “World Wide Web” – που οι περισσότεροι ονομάζουμε πια, απλά, “Internet”.

Source:

The Technology Academy Finland has shortlisted Linus Torvalds for its 2012 Millennium Technology Prize, worth over 1.3 million.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.