Κατασκευάστηκε το πρώτο πραγματικό sonic screwdriver;

Η απάντηση στην ερώτηση του τίτλου, αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί, είναι πως… “όχι”. Απέχουμε, ακόμη, αρκετά από τη στιγμή όπου ένα τεχνολογικό θαύμα σαν το υπερ-“κατσαβίδι” του Dr. Who (που στην πράξη… μόνο “κατσαβίδι” δεν είναι) θα βρίσκεται στις τσέπες μας. Έγινε, όμως, ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ερευνητές του Dundee University της Σκωτίας κατασκεύασαν μια μηχανή που μπορεί να περιστρέφει ένα λαστιχένιο δίσκο που αιωρείται στο νερό. “Ω, πόσο μα πόσο ενδιαφέρον” μόλις αναφώνησε ο δεν-έχω-ζωή Μπάμπης της παρέας μας, και η αλήθεια είναι πως αυτό, από μόνο του, δεν είναι και τόσο ενδιαφέρον. Πρόκειται, όμως, για την πρώτη φορά στα χρονικά που κατάφεραν να χρησιμοποιηθούν υπερήχοι (όπως λεμε “ultrasound”) όχι για να απωθήσουν ένα αντικείμενο, μα για να το περιστρέψουν – για “να αλλάξουν τη θέση του στο χώρο”.

Φυσικά, απέχουμε ακόμη… έτη φωτός από την εποχή που θα έχουμε ένα τέτοιο… μαραφέτι, το οποίο θα μπορεί να σηκώνει, περιστρέφει και μετατοπίζει βαριά (και μη) αντικείμενα, να ξεκλειδώνει πόρτες, να… ανοίγει τρύπες σε οτιδήποτε ή να… βγάζει ιατρική διάγνωση για την κατάσταση μας, όπως το… μαγικό μαρκούτσι του Dr. Who. Ας μην τα θέλουμε, όμως, όλα δικά μας εδώ-και-τώρα! Υπομονή..!

Source:

Researchers at Dundee University in Scotland have put together a machine that uses ultrasound to lift and rotate a rubber disc floating in water.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.