Ήρθαν τα ιπτάμενα αυτοκίνητα από την Terrafugia – και είναι για κλάματα

terrafugia_flying_car.jpg

Ω, φανατικέ του Blade Runner, του 5th Element, του Minority Report και όλων των άλλων ταινιών, αλλά και γενικότερα των ιστοριών επιστημονικής φαντασίας, μαζί σου είμαστε και εμείς. Ναι, μαζί σου, περιμένοντας πότε θα κυκλοφορήσουν, επιτέλους, τα… καταραμένα ιπτάμενα αυτοκίνητα, αυτά που μας υπόσχονται εδώ και περίπου πέντε δεκαετίες πως “σε δυο-τρία χρονάκια θα είναι έτοιμα”. Και δυστυχώς, αν και η εταιρεία Terrafugia παρουσίασε το πρώτο, πλήρως λειτουργικό όχημα που-θα-μπορούσε-κανείς-να-χαρακτηρίσει-ιπτάμενο-αυτοκίνητο, στην πραγματικότητα, είναι κάτι που απέχει πάρα μα πάρα πολύ από ό,τι θα φανταζόταν κανείς. Είναι… Είναι αυτό το χάλι που είδες και στην εικόνα μας. Είναι… Είναι αυτό:

…και, φυσικά, μπορεί να είναι μια πολύ καλή προσπάθεια δημιουργίας ενός μικρού μα ικανού να πετάξει και σχετικώς αεροδυναμικού οχήματος, μα απέχει μακράν, όπως λέμε “έτη φωτός”, από αυτό που όλοι περιμέναμε. Από κάτι τέτοιο, δηλαδή:

Flying_Cars.jpg

Το Transition, όπως ονομάζεται το Ο-Μεγάλος-Μπάαλ-να-το-κάνει-αυτοκίνητο “όχημα” της Terrafugia, μοιάζει -όπως θα είδατε- περισσότερο με ένα στραβοχυμένο και κακοτεμαχισμένο αεροπλανάκι της κακιάς κατάρας, που απλά μπορεί να διπλώνει τα φτερά του. Και έτσι, ΔΕΝ θα μοιάζει κανείς εκτός τόπου και χρόνου αν το οδηγεί σε ένα τυπικό δρόμο. Π.χ. αν έβλεπε κανείς ένα τέτοιο να πηγαίνει με 40 στην Κηφισίας, ΔΕΝ θα πάθαινε νευρική κρίση γέλιου. Σωστά;

Ας μην είμαστε αρνητικοί, όμως: από τη στιγμή που… “πηγαίνει στο δρόμο” αλλά και “πετάει”, είναι ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Ένας θετικός συνδυασμός, βρε παιδάκι μου. Αν μη τι άλλο, το τεχνολογικό αντίστοιχο μιας βαριεστημένης αλογόμυγας. “Περπατάει”-και-πετάει. Και τι έγινε που δεν απογειώνεται κάθετα, δεν δείχνει cool, δεν έχει οθονούλες CRT και λαμπίτσες νέον;

Ιπτάμενο του-τού θέλατε (και θέλαμε). Ορίστε. Άντε, τώρα, να παραπονεθείς και να πεις “δεν εννοούσα αυτό”…

Source:

Terrafugia announced today that its production prototype flying car, the Transition, has successfully completed its first test flight. The company has been promising to deliver the a mass-market street-legal vehicle capable both on the road and in the air since they flew an earlier proof-of-concept version back in 2009.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.