Η μηχανή από το Akira, τώρα και… πραγματική!

Μια από τις πιο εικονικές εμ… εε… εικόνες του εκπληκτικού Manga του Katsuhiro Otomo, Akira, ήταν σίγουρα και η μηχανή που καβαλούσε ο Kaneda, ένα φουτουριστικό μεν, ρεαλιστικό δε μοντέλο, σχεδιασμένο ώστε και να πιάνει υψηλές ταχύτητες, και να… αντέχει τις όποιες κακουχίες. Ναι, αυτή που βλέπετε και στην παραπάνω εικόνα, για όποιον δεν έχει διαβάσει το Manga ή δεν έχει δει την – ακόμη γνωστότερη – κινηματογραφική μεταφορά του. Και μπορεί να είχαν κυκλοφορήσει δυο συλλεκτικά “κομμάτια” της στο παρελθόν, μα είναι η πρώτη φορά που ένας… μανιακός χομπίστας, μόνος του, κατάφερε να την αναπλάσει. Όχι μόνο με κόπο και χρόνο, αλλά και με πολύ-πολύ… χρήμα.

Ο Masashi Teshima ξόδεψε περισσότερα από επτά χρόνια και δέκα εκατομμύρια Yen (γύρω στις 95.000 ευρώ) στην προσπάθεια του να δημιουργήσει μια πλήρως λειτουργική εκδοχή της μηχανής του Kaneda, και, απλά, τα κατάφερε. Και όχι μόνο “να τη μιμηθεί”, μα ακόμη και να πάρει το… επίσημο “εύγε” από τον ίδιο τον Katsuhiro Otomo – θεωρητικά, το “κατασκεύασμα” του κ. Teshima είναι ακριβώς αυτό που σκεφτόταν ο Otomo όταν σχεδίαζε το Akira.

Το δε καλύτερο είναι πως η μηχανή δεν είναι απλά… iWant, αλλά έχει ήδη χρησιμοποιηθεί και για καλό σκοπό: ο κ. Teshima “την πήρε μια γύρα” στην Ιαπωνία με στόχο να μαζέψει χρήματα, με στόχο την ενίσχυση των ερευνών αντιμετώπισης του αυτισμού. Και όταν επιστρέψει στο Tokyo, η μηχανή θα ενταχθεί στην έκθεση “η τέχνη του Katsuhiro Otomo” ως επίσημο έκθεμα. Τι καλύτερο;

Θαυμάστε τη.

Source:

Katsuhiro Otomo’s classic Akira has no doubt inspired innumerable fantasies about flying down the road on Kaneda’s motorcycle. Not satisfied with the prospect of having the machine exist only in the pages of a book, Masashi Teshima invested seven years and 10 million yen (about $121,000) to build his example of the bike, which is so badass that it is the only such project to earn Otomo’s official stamp of approval.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.