50% κάτω οι πωλήσεις του Xbox 360

…τουλάχιστον, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την ίδια τη Microsoft. Η – κυρίαρχη σε αυτή τη γενιά – κονσόλα της, Xbox 360, παρουσίασε σημαντική πτώση στις πωλήσεις της σε σχέση με το προηγούμενο έτος, μια μείωση της τάξης του 48%, αφού πούλησε “μόλις” 1,4 εκατομμύρια “κομμάτια” την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 31 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, σε σχέση με τα 2,7 εκατομμύρια που “έσπρωξε” την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Σημαντική πτώση σημείωσε και το Kinect, μα η Microsoft δεν παρουσίασε αναλυτικά νούμερα για το “κάνω-casual-την-hardcore-κονσόλα” add-on του Xbox 360. Πάραυτα, η πτώση είναι αναμενόμενη, αφού τόσο το Xbox 360 όσο και ο βασικότερος ανταγωνιστής του, το PlayStation 3, τα έχουν, πια, τα… χρονάκια τους, και οδεύουν στο δρόμο προς αντικατάσταση, με τις φήμες για τα “sequels” τους να δίνουν και να παίρνουν.

Ακόμη και έτσι, όμως… 48%;!;

Source:

Global Xbox 360 hardware sales for the last financial quarter were down 48 per cent year-on-year, Microsoft has announced.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.