0x10c: Το Minecraft “πάει διάστημα”

Το νέο του project μετά το Minecraft ανακοίνωσε ο Markus Persson, γνωστότερος ως “Notch”, και… Και μάλλον δεν είναι αυτό που θα περίμενε κανείς – αν και, για την ώρα, δεν είναι και πολλά πράγματα γνωστά για αυτό. Πέρα από το ότι πρόκειται για ένα “διαστημικό εξομοιωτή” με αρκετό χιούμορ.

Το όνομα του, 0x10c, παραπέμποντας σε ένα… μαθηματικό λάθος, που οδήγησε τους χαρακτήρες του τίτλου σε ένα εξωφρενικά μακρινό μέλλον. Όλα ξεκινούν στο παρελθόν, και σε ένα παράλληλο σύμπαν, με τη μανία με το διάστημα να μην έχει κοπάσει μετά τα 90’s, αλλά τις υπερδυνάμεις να συνεχίζουν να παλεύουν για το ποια θα κυριαρχήσει σε αυτό. Ως αποτέλεσμα, οι σχετικές τεχνολογίες βελτιώνονται, τα ταξίδια σε μακρινούς πλανήτες γίνονται πιο προσιτά, και… Και ένα σφάλμα, αντίστοιχο με “τον ιό του 2000”, κάνει έναν υπολογιστή να ξυπνήσει κάποια… δισεκατομμύρια χρονάκια αργότερα από ότι θα έπρεπε ένα τσούρμο διαστημοταξιδευτών.

Και έτσι, όλοι τους βρίσκονται χαμένοι στο διάστημα αλλά και το χρόνο, πολύ πιο μακριά από οτιδήποτε οικείο. Το ίδιο το σύμπαν βρίσκεται προς τα… τελειώματα του, με τους περισσότερους Γαλαξίες να έχουν εξαφανιστεί και Μαύρες Τρύπες να αιωρούνται απειλητικά στο πουθενά.

Αυτά είναι, για την ώρα, όσα είναι γνωστά για το θέμα του τίτλου. Αυτά και το ότι θα έχει, επίσης… μονωτική ταινία (!) ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του. Ή ίσως όχι. Ο Notch, πάντως, είπε να την αναφέρει, τονίζοντας περισσότερο το χιουμοριστικό της υπόθεσης – διότι το σενάριο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα σκέτο… δράμα.\

Κατά τα άλλα, ο τίτλος – μάλλον – θα είναι συνδρομητικός (ακόμη δεν έχει αποφασιστεί κόστος ή μοντέλο χρέωσης), ενώ δεν είναι γνωστό πότε θα κάνει την εμφάνιση του. Από τα πιο πρωτότυπα χαρακτηριστικά του βρίσκεται ο… επεξεργαστής του κάθε διαστημοπλοίου, ο οποίος θα λειτουργεί σαν ένας κανονικότατος επεξεργαστής υπολογιστή – με άλλα λόγια, ο κατά-τα-άλλα “gamer” θα μπορεί να… γράψει κανονικό κώδικα που θα “τρέχει” σε αυτόν, προχωρώντας τη λογική του “περιεχόμενου-φτιαγμένο-από-τους-χρήστες” που καθιέρωσε το Minecraft ένα βήμα μπροστά.

Άξιο σημείωσης και πως κάθε σκάφος θα έχει ένα ορισμένο ποσό ηλεκτρισμού που θα παράγει, με το οποίο θα μπορεί να τροφοδοτήσει οτιδήποτε “πρόσθετο” – από πεδία κάλυψης και ασπίδες μέχρι… virtual παιχνιδοκονσόλες, όπου θα μπορεί κανείς να παίζει παιχνίδια-μέσα-στο-παιχνίδι, π.χ. κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου ταξιδιού ή ενώ περιμένει να ολοκληρωθεί μια χρονοβόρα και… βαρετή εξόρυξη.

Για περισσότερες πληροφορίες, ή απλά για να κάνετε συνεχόμενα refresh μέχρι τα… επόμενα μαντάτα, επισκεφθείτε το επίσημο site του παιχνιδιού, που βόσκει κάπου προς τα εδώ.

Source:

Swedish developer Notch, of crafting mines fame, has just released a new teaser for his upcoming space sim 0x10c, the sci-fi story of the people who never woke up. Okay, they didn’t “never” wake up, they woke up like, a billion years (give or take a year) after they were supposed to, and therein lies the drama. This teaser will provide…um, basically the desire to have George Lowe come in and fix this b*tch–it’s big on the goofy narration and low on the actual game itself. Still though, exciting to see something of the next project from Notch, right?

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.