Νέο αποκλειστικό τίτλο για PCs ετοιμάζει η EPIC

Unreal_Gold.jpg

Η δημιουργός των Unreal – Unreal Tournament που… μάλλον είναι κομματάκι γνωστότερη πια για τη σειρά των Gears of War, EPIC Games, ανέφερε πως επιστρέφει στα PCs. Ή, για την ακρίβεια, πως ετοιμάζει έναν νέο τίτλο αποκλειστικά για αυτά. Αξίζει να θυμίσουμε πως με την έλευση του πρώτου Gears of War και τη συμμαχία της με τη Microsoft, με κοινό παρονομαστή το Xbox 360, η εταιρεία που μαζί με την id Software προσδιόρισε το χώρο των first person shooters, φάνηκε να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια προς τόπο ολίγον τι πιο χλοερόν από αυτόν των PCs.

Τώρα, με το Xbox 360 να δείχνει, πια, γερασμένο σε σχέση με τα σύγχρονα PCs, και τον διάδοχο του να έρχεται και να έρχεται, μάλλον ήταν λογικό η EPIC να στρέψει την προσοχή της στους υπολογιστές. Διότι υπάρχει ο άγραφος κανόνας “του τέλους μιας γενιάς κονσολών”: καθώς μια νέα γενιά κονσολών πλησιάζει, ο κόσμος σταματά σιγά-σιγά να αγοράζει τόσα παιχνίδια στις… γερασμένες, κουρασμένες του υπάρχουσες κονσόλες, που και ο ίδιος έχει αρχίσει να βαριέται. Τότε, οι εταιρείες αρχίζουν σιγά-σιγά να μεταβαίνουν στα PCs. Όταν η επόμενη γενιά κονσολών κάνει την εμφάνιση της, οι εταιρείες αρχίζουν σιγά-σιγά να ξανακινούνται προς αυτές.

Αυτός ο αέναος κύκλος ξεκίνησε πριν δισεκατομμύρια χρόνια και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Και πάντα, κάθε μα κάθε φορά, στο τέλος κάθε περιόδου, θα υπάρχουν κάποιοι φωστήρες που θα υποστηρίζουν πως “πέθαναν οι κονσόλες/τα PCs”. Μέχρι την επόμενη φορά.

[src url=http://www.joystiq.com/2012/04/07/epic-games-has-a-pc-exclusive-in-the-works/]

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.