“Μόνο racing” για τους Codemasters

Τέρμα τα παιχνίδια τύπου Operation Flashpoint ή, για τους “παλιούς” που τα θυμούνται, τη σειρά των περιπετειών του… αυγού Dizzy, όσον αφορά στους Codemasters. Πάπαλα, όλα αυτά είναι παρελθόν. Δεν έχουν νόημα ή, πιθανότατα, “ψωμί”, στον σύγχρονο, ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χώρο του gaming. Και έτσι, το μέλλον επιφυλάσσει για τους Codemasters, μια από τις παλαιότερες εταιρείες του χώρου (από την εποχή του… Spectrum, του Commodore και του Amstrad) μόνο racing. Racing, racing και πάλι racing.

Αυτό ανακοίνωσε η εταιρεία, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει καν μια υπο-ομάδα της που να ασχολείται με κάτι διαφορετικό. Από εδώ και πέρα, η Codemasters θα δηλώνει απόλυτη εξειδίκευση, παρουσιάζοντας αποκλειστικά τίτλους αγώνων πάσης φύσεως. Φυσικά, μεγαλύτερη έμφαση θα δίνεται στα “αυτοκινητάκια”, στα οποία και έχει αρκετή εμπειρία – με γνωστότερη προσπάθεια της τη σειρά τίτλων Dirt. Αυτό, βέβαια, δεν αποκλείει να δούμε κάποια στιγμή και Hot Πιρόγα Simulator 2015, μα κατά βάση, μάλλον θα βαρεθούμε να βλέπουμε νέους τίτλους με τετράτροχα από την εταιρεία.

Και μαζί με αυτά, οι Codemasters ανακοίνωσαν το Racenet, ένα νέο δίκτυο που θα “απλώνεται” σε όλους τους racing τίτλους που θα μας δώσουν στο μέλλον. Ουσιαστικά, μπορεί κανείς να το σκεφτεί σαν ένα “Xbox Live ειδικά για παιχνίδια αγώνων”: οι gamers θα μπορούν να δημιουργούν ένα λογαριασμό σε αυτό ο οποίος θα είναι κοινός σε όλους τους τίτλους της εταιρείας, θα έχει τα… απαραίτητα πια achievements/trophies, θα παρέχει social λειτουργίες, δυνατότητα σύγκρισης high scores με άλλους χρήστες και… Και θα το δούμε μαζί με τη beta του Dirt Showdown, που αναμένεται την πρώτη Μαϊου (του 2012, ω, μελλοντικέ χρονοταξιδιώτη).

Source:

Codemasters announced today that it is moving to a racing-only formula, beginning with the launch of a new label, Codemasters Racing, which will serve as the home for the Dirt, GRID and F1 franchises. As for non-racing games, well, there are no more non-racing games.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.