Και σε εκδοχή “τακτικής μάχης” το Call of Duty;

Call_of_Duty-World_at_War.jpg

Η σειρά των Call of Duty δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού αποτελεί την πιο επιτυχημένη “συνταγή” First Person Shooter της εποχής μας. Ποιος θα περίμενε πως θα ετοιμαζόταν και ένας διαφορετικός τίτλος που ναι μεν θα εντασσόταν στο σύμπαν της, μα θα είχε αρκετά διαφορετική δράση από τους υπόλοιπους – και, συγκεκριμένα, περισσότερη έμφαση στην “τακτική” και στις προσεκτικές και μελετημένες κινήσεις από ό,τι στην… άμυαλη επίθεση με το δάχτυλο κολλημένο σε μια σκανδάλη!

Δυστυχώς, δεν μιλάμε για έναν υπαρκτό τίτλο, αν και το “εναλλακτικό” Call of Duty της Vicarious Visions δεν απείχε και πολύ από το να γίνει πραγματικότητα. Το studio – παρακλάδι της Activision είχε αρχίσει την ανάπτυξη ενός τέτοιου τίτλου, όπως αποκαλύφθηκε από το βιογραφικό ενός εκ των animators του. Η ανάπτυξη του γινόταν για PC, PlayStation 3 και Xbox 360 το 2009, αλλά φυσικά ένα βιντεάκι και κάποιες εικονούλες (που μάλιστα τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές… έγιναν άφαντες) δεν αρκούν για να καταλήξει κανείς σε πληρέστερα συμπεράσματα για το “πώς θα ήταν” ή και… “αν θα άξιζε”.

Πάραυτα, η ας-την-πούμε-αποκάλυψη του, δείχνει πως η Activision δεν θεωρεί ντε-και-καλά πως το ονοματάκι “Call of Duty” ταιριάζει μόνο σε FPS, και πως “ψάχνεται” και για εναλλακτικούς τρόπους να επεκτείνει την κυριαρχία του σημαντικότερου franchise της.

Source:

Activision subsidiary Vicarious Visions was at one point working on a tactics-based spin-off of the main Call of Duty series, judging by the online résumé of one of the studio’s animators.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.