Το προστατευτικό οθόνης του… Wolverine από την Toray

Toray_Film.jpg

Μάλλον δεν χρειάζεται να θυμίσουμε πως ένα από τα δυο βασικά χαρακτηριστικά του Wolverine, ενός από τους πιο αγαπημένους υπερήρωες της Marvel Comics, είναι η δυνατότητα αυτοΐασης που διαθέτει – το άλλο είναι, φυσικά, τα κοφτερά αδαμάντινα νύχια του. Η Ασιατική Toray Advanced Film Co Ltd παρουσίασε πρόσφατα, και ετοιμάζεται να διαθέσει στην αγορά, ένα προστατευτικό για τις οθόνες αφής των gadgets μας που μάλλον συνδυάζει ολίγη και από τα δύο βασικά χαρακτηριστικά του Wolverine – και ας μην σχετίζεται, επίσημα, με αυτόν.

Βλέπετε, το… δημιούργημα της Toray βελτιώνει τεχνικές και προσεγγίσεις που ήδη υπήρχαν όσον αφορά στα γνωστά υλικά, εφαρμόζοντάς τις σε ένα προστατευτικό φιλμ για τις οθόνες αφής των gadgets, το οποίο μπορεί να… “αναρρώνει” από μικρο-γρατσουνιές στην επιφάνεια του, μέσα σε μόλις δέκα δευτερόλεπτα! Όπως επισημαίνει η Toray, υπήρχαν αντίστοιχα υλικά και στο παρελθόν, αλλά κανένα δεν είχε σχεδιαστεί ειδικά για αυτή τη χρήση – ούτε ήταν τόσο γρήγορο στην “ανάρρωση” του.

Το ίδιο το “προστατευτικό” αποτελείται από το προαναφερθέν φιλμ, με πάχος 125μm, και ένα ακόμη λεπτότερο στρώμα ενός υλικού που μπορεί να “αναπλάθει” τον εαυτό του στα σημεία όπου έχουν εμφανιστεί μικρο-φθορές. Δυστυχώς, αν το “τραύμα” περάσει όχι μόνο το ανώτερο επίπεδο του φιλμ, μα και το “αναπλάσιμο” υλικό, τότε δεν είναι δυνατή η διόρθωσή του. Από τη στιγμή, όμως, που η όποια ζημιά θα παραμένει στο ανώτερο επίπεδο… Κανένα πρόβλημα!

Ody's thoughts

Βέβαια, απορίας άξιο είναι το κατά πόσο είναι χρήσιμο κάτι τέτοιο στην εποχή του Gorilla Glass, του “άφθαρτου” γυαλιού που τιμά την πρόσοψη ουκ ολίγων σύγχρονων gadgets, μα… Ας μην γινόμαστε κακοί!

[src url=http://techon.nikkeibp.co.jp/english/NEWS_EN/20120406/211671/]

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.