Σχεδόν$50.000 αμοιβή από τη Google για “μπαλώματα” του Chrome

Google Chrome Logo.jpg

Στις 4 Μαρτίου η Google “μπάλωσε” 14 τρύπες ασφαλείας στον Google Chrome, που χαρακτηρίζονταν ως “υψηλής προτεραιότητας” από την Google όσον αφορά στην επικινδυνότητα τους. Και επειδή στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση τους είχαν συμβάλλει ανεξάρτητοι ερευνητές, η Google φρόντισε να τους ανταμοίψει, με “βραβεία” που στο σύνολο τους έφτασαν τα $47.500!

Τα $17.500 από αυτά δόθηκαν στο σύνολο των ερευνητών που εντόπισαν τα 14 bugs, μα η Google αποφάσισε να δώσει και από $10.000 σε τρείς από αυτούς, τον οποίων τη δουλειά χαρακτήρισε ως “συνεχή και εξαιρετική”. Πρόκειται για τους Aki Helin, Arthur Gerkis και… Και κάποιον γνωστό με το ψευδώνυμο “miaubiz”.

Όλοι τους έχουν… προϋπηρεσία στον εντοπισμό bugs, σε σημείο που να έχει γίνει… δεύτερο επάγγελμα: κατά τη διάρκεια του 2011 ο miaubiz αμοίφθηκε από τη Google με $40.000 συνολικά για όλα τα “ευρήματα” του, ο Helin με $7.500 και ο Gerkis με $4.000. Όχι και άσχημα!

Source:

Computerworld – Google yesterday patched 14 vulnerabilities in Chrome and handed out a record $47,500 in rewards to researchers, including $30,000 for “sustained, extraordinary” contributions to its bug-reporting program.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.