“Μπάλωμα” από την Adobe για δυο νέες τρύπες ασφαλείας του Flash

Adobe Flash Logo.jpg

Όχι ένα, όχι δυο, αλλά… ΟΚ, ξεφύγαμε: δύο τρύπες ασφαλείας του Flash “μπάλωσε” η Adobe μέσω νέου patch για τον Flash Player της – κάνοντας το το δεύτερο patch για το Flash εντός του έτους, αλλά και μέσα σε… διάστημα 20 ημερών!

Η πρώτη από τις τρύπες εντοπίστηκε σε μια ActionScript class, την Matrix 3D, που σχετίζεται με την απεικόνιση τρισδιάστατων γραφικών μέσω του Flash (όπως προφανώς προδίδει και το όνομα της). Και ήταν αρκετά σοβαρή, αφού η εκμετάλλευση της μπορούσε να οδηγήσει στην εκτέλεση “ανεπίσημου” κώδικα, δίχως να το γνωρίζει ο χρήστης. Η δεύτερη ήταν ένα περισσότερο “τυπικό” πρόβλημα.

Ακριβώς επειδή το ένα εκ των προβλημάτων δεν ήταν και τόσο σοβαρό, και το δεύτερο “μπαλώθηκε” πριν καν συνειδητοποιήσουν την ύπαρξη τους κακόβουλοι hackers, η Adobe χαρακτήρισε το patch που τα “μπαλώνει” ως “προτεραιότητας 2”, με τα patch “προτεραιότητας 1” να είναι αυτά που αφορούν πραγματικά σοβαρά προβλήματα, που η Adobe θεωρεί πως οι χρήστες πρέπει να εφαρμόσουν το συντομότερο δυνατόν. Έτσι, στη συγκεκριμένη περίπτωση, καλό θα είναι να το εφαρμόσει κανείς, μα… δεν χρειάζεται και να πολυανησυχεί πως θα του ανατιναχτεί ο υπολογιστής και θα του καεί το blu-ray player αν δεν σπεύσει να το κατεβάσει εντός των επόμενων δεκαεπτά δευτερολέπτων.

Εγκυκλοπαιδικά αναφέρουμε πως η Adobe χαρακτηρίζει κάποια patch της και ως “προτεραιότητας 3”. Αυτά είναι όσα η ίδια θεωρεί πως οι administrators μπορούν να εφαρμόσουν “όποτε το επιθυμούν”, και υποθέτουμε πως συνοδεύονται από μουσική υπόκρουση Bob Marley.

Source:

Computerworld – Adobe today patched a pair of critical vulnerabilities in Flash Player and told IT administrators to apply the update within 30 days.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.