Αντίο Terra Nova – και ας μην σε γνωρίσαμε

Terra_Nova.jpg.jpg

Τίτλοι τέλους για μια από τις πιο μεγαλεπίβολες (“στα χαρτιά”) σειρές επιστημονικής φαντασίας που (δεν) είδαμε πρόσφατα, αφού το κανάλι Fox αποφάσισε να διακόψει την παραγωγή της Terra Nova.

Από ό,τι φαίνεται, ο Steven Spielberg “τα πηγαίνει καλά” μόνο στον κινηματογράφο, και μόνο όταν η παραγωγή είναι αποκλειστικά δική του. Σε κάθε άλλο μέσο με το οποίο έχει επιχειρήσει να ασχοληθεί, σύντομα ακολουθεί είτε μια “απόσπαση του” από το project, είτε μια ολική και πλήρης ακύρωση του! Αυτό έγινε με τη σειρά FPS Medal of Honor (αλήθεια, ποιός θυμάται πως “είχε εμπλακεί στη δημιουργία της” λίγο μετά το “Saving Private Ryan”, πριν η σειρά “ανεξαρτητοποιηθεί” από αυτόν;) και, τώρα, το ίδιο συνέβη και με το Terra Nova.

Η σχετικά χαμηλή τηλεθέαση της, ομολογουμένως, καλής ως ιδέας μα μέτριας ως υλοποίηση σειράς δεν δικαιολογούσε το υψηλό κόστος της, και έτσι… πάπαλα: το Terra Nova μας άφησε χρόνους. Κάτι μας λέει, βέβαια, πως σε ένα-δυο χρονάκια, κάποιο ελληνικό κανάλι θα το διαφημίζει καταχαρούμενο ως “τη νέα επιτυχημένη σειρά του Στήβενε Σπάλαμπεργκ που μας έφερε στο χώρα μας”. Τι χαρά.

Info

Για όσους δεν το γνωρίζουν (και δικαιολογημένα), το Terra Nova παρουσίαζε τις περιπέτειες μιας ομάδας ατόμων από το μέλλον που ταξίδεψαν στο παρελθόν, δημιουργώντας μια αποικία στην προϊστορική Γη. Περικυκλωμένοι από δεινόσαυρους και άλλες “φυσικές απειλές” της… εποχής, έπρεπε να αντιμετωπίσουν όχι μόνο αυτές τις “εξωτερικές” αντιξοότητες, μα και “εσωτερικές” διαμάχες.

Source:

It’s official: Terra Nova, television’s great time-traveling dinosaur rodeo, has been canceled.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.