Τρελό fail των “ανιχνευτών σώματος” στα αεροδρόμια της Αμερικής

TSA full body scanners fail.jpg

Εδώ και κάποιες μέρες έχει γίνει πραγματικός πανικός με ένα τρα-γι-κό fail που εντοπίστηκε στους “ανιχνευτές σώματος” που χρησιμοποιούνται πια στα αεροδρόμια της Αμερικής.

Για όσους δεν έχουν ακούσει για αυτούς, πρόκειται για μηχανήματα που έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τους ανιχνευτές μετάλων, τα οποία αντί να “χτυπούν συναγερμό όποτε ανιχνεύσουν κάποιο μέταλο”, επιτρέπουν στους ελεγκτές των αεροδρομίων να βλέπουν τους πιθανόν-επιβάτες σαν να ήταν γυμνοί. Το σώμα παρουσιάζεται λευκό, τα μεταλικά αντικείμενα μαύρα. Και εδώ έρχεται το fail.

Όπως υποστηρίζει ο blogger Jonathan Corbett, το μόνο που χρειάζεται κανείς για να ξεγελάσει τους “ανιχνευτές σώματος” αν θέλει π.χ. να πάρει μαζί του ένα όπλο σε ένα αεροπλάνο, είναι να το δέσει στο πλάι του σώματος του, και όχι μπροστά ή πίσω του. Έτσι, το όπλο θα απεικονίζεται μαύρο. Σε μαύρο background. Και, άρα, θα… “είναι αόρατο” στους ελεγκτές!

Οι ισχυρισμοί του θα μπορούσαν εύκολα να είναι απλά άλλη μια τυπική θεωρία συνομωσίας του Internet, μα ήδη από ό,τι συζητιέται σε διάφορα σημεία του Internet, πολλοί δημοσιογράφοι στην Αμερική έχουν προειδοποιηθεί από εκπροσώπους της TSA, της υπηρεσίας ασφαλείας των αεροδρομίων της Αμερικής που χρησιμοποιεί αυτούς τους ανιχνευτές, να μην αναφέρουν τίποτα για το ζήτημα. Ακούγεται πως σε κάποιους άφησε να εννοηθεί πως μπορεί και “να υπάρξουν κυρώσεις”.

Το θέμα, φυσικά, έχει ενδιαφέρον “στα μέρη μας” κυρίως από τεχνολογικής άποψης, και από το πώς μια απλή απερισκεψία μπορεί να αχρηστέψει ακόμη και το καλύτερο σύστημα ασφαλείας. Και επειδή μερικές φορές το “hacking” μπορεί απλά να ολοκληρώνεται με μια… μονωτική ταινία στο γοφό.

Source:

Just how hard is it to sneak a concealed weapon or item past the TSA’s new full body scanners? If claims by blogger Jonathan Corbett are to believed, easier than you might think. In a video posted to YouTube, he describes a method of being able to get items past the scanners by taking advantage of the way scanned images are produced.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.