Ο Linus Torvals σχολιάζει Apple και Steve Jobs

Linus_Torvalds.jpg

Ένα αρκετά ενδιαφέρον απόσπασμα από συνέντευξη του Linus Torvalds, του δημιουργού του Linux, δείχνει πως παρά τις όποιες υποψίες των οπαδών του λειτουργικού-με-σήμα-τον-πιγκουίνο, ο Linus δεν διαθέτει… μαντικές δυνατότητες: ναι μεν σχολιάζει τόσο την Apple όσο και τον Steve Jobs, αλλά όσα λέει μάλλον είναι όσα σκεφτόμαστε και θα λέγαμε ούτως ή άλλως οι περισσότεροι: δεν μπορεί να μαντέψει “τι θα γίνει η Apple χωρίς τον Steve”, ούτε φαίνεται να θέλει να κάνει σχετικές εκτιμήσεις.

Ενδιαφέρον, πάντως, το ότι ο Steve Jobs του είχε προτείνει να εργαστεί για την Apple, βοηθώντας στην επέκταση του Mac OS X – και έτσι, και στην κυριαρχία του Unix. Μάλλον ο Steve είχε εκτιμήσει λάθος πως η αγάπη του Linus για το Unix θα ήταν μεγαλύτερη από την αγάπη του για την ελευθερία και το “ανοικτό” λογισμικό.

Source:

This is an interesting little paragraph from Wired’s profile of Linus Torvalds, the founder of Open Source Linux OS:

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.