Έρχεται νέο hacked firmware στο PlayStation 3;

Πέρασαν μήνες από την τελευταία φορά που γράψαμε κάποια σχετική είδηση, μα να που ίσως υπάρχουν, για ακόμη μια φορά, εξελίξεις στη “σκηνή” των jPS3s. Και μιας και έχουμε τόσο καιρό να ασχοληθούμε με αυτά, να θυμίσουμε πως “jPS3” συνηθίζουμε να αποκαλούμε το “jailbroken PS3”, δηλαδή, το “σπασμένο”, “αυτό που τρέχει τροποποιημένο firmware”, ώστε να μπορεί να εκτελεί και ανεπίσημο κώδικα.

Info

Τα κακά παιδάκια θεωρούν πως jPS3 = κόπιες. Ναι μεν ισχύει κάτι τέτοιο, αφού στα jPS3s μπορούν “να τρέχουν κόπιες”, μα ένα jPS3 δεν είναι μόνο κόπιες, μα και εξομοιωτές, λύσεις media center κ.λπ.

Ένα παλικάρι, λοιπόν, με το ψευδώνυμο Nodex, φαίνεται να έχει βαλθεί να… “ξετινάξει” το PlayStation 3, δημιουργώντας ένα νέο custom firmware για αυτό. Για την ώρα, ναι μεν έχει προχωρήσει στο… Θεάρεστο έργο του εντοπισμού των τμημάτων κώδικα που αναλαμβάνουν την κρυπτογράφηση/αποκρυπτογράφηση αρχείων, μα… ως εκεί.

Στο έργο του βασίστηκε το μέλος του PS3HaX, zadow28, για να “πακετάρει” τον υπάρχοντα κώδικα σε ένα νέο firmware, το οποίο, όμως, οι περισσότεροι που το δοκίμασαν μέχρι σήμερα, αναφέρουν πως “δεν κάνει τίποτα” (…και αυτοί είναι οι τυχεροί της παρέας, που δεν συνάντησαν και προβλήματα μαζί του).

Και έτσι, για ακόμη μια φορά, καταλήγουμε στο ότι ίσως σύντομα να έχουμε εξελίξεις. Ίσως. Για την ώρα, μην πιστεύετε ό,τι ακούτε, μην δοκιμάσετε να “αναβαθμίσετε” ή “σπάσετε” το δικό σας PlayStation 3 αν δεν είστε απόλυτα σίγουροι για το τι κάνετε, και μην εμπιστεύεστε κανέναν… “καλοθελητή” που θα συναντήσετε.

Source:

Do We Have A 4.11 MFW, Or Are We On Another Trollercoaster, April Fools Around The Corner… [Rumour] | PS3Hax Network]It started a few days ago when an unknown person, named Nodex stated that he was going to “pwn” lv0, here is a quote from his thread:

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.