Το πιο πρωτότυπο “βιογραφικό” είναι ένα… κλασσικό adventure;!

Doublefine-The Applicant.jpg

Στο άκουσμα του ότι η Double Fine ετοιμάζει νέο adventure game, ο Marius Fietzek δεν κρατήθηκε – είχε άλλη μια ευκαιρία, ίσως την τελευταία, να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα: να συμμετάσχει στην ανάπτυξη ενός τέτοιου παιχνιδιού και, ακόμη καλύτερα, να εργαστεί στην Double Fine, “κουμανταδόρος” της οποίας είναι ο Tim Schafer, όπου έχει παρεούλα τον Ron Gilbert. Αμφότεροι, αν δεν σας λένε κάτι τα ονόματα, έφεραν πριν περίπου είκοσι χρονάκια την επανάσταση στο είδος των λεγόμενων point’n’click adventures, μέσω της τότε κυρίαρχης Lucasarts. Και έτσι, δημιούργησε ένα κανονικότατο-αν-και-μικρό adventure game που τα μέλη της Double Fine μπορούν να… παίξουν online για να εκτιμήσουν τις δυνατότητες του.

Το The Applicant παραπέμπει σε τίτλους όπως το πασίγνωστο The Secret of Monkey Island, ενώ όχι μόνο ακολουθεί την ίδια λογική “δράσης”, μα αποτελεί εν μέρει και φόρο τιμής σε κλασσικά παιχνίδια του είδους, χρησιμοποιώντας παραπλήσια λογική ή και αυτούσιες “ατάκες” από αυτά.

Ody's thoughts

Αν, βέβαια, έχουμε φτάσει στο σημείο που για να βρει κανείς δουλειά θα πρέπει να… φτιάξει ολόκληρο adventure game για να πείσει τον εργοδότη του, cry them Charalambus!

Info

Μπορείτε να παίξετε και εσείς το The Applicant με ένα κλικ εδώ. Εντάξει, μην περιμένετε ένα υπερπλήρες σύγχρονο adventure, μα σκεφθείτε πως “αυτό που βλέπετε” είναι το αντίστοιχο μιας… επαγγελματικής κάρτας με το ονοματάκι του Marius!

Source:

German Marius Fietzek wants a job at Tim Schafer’s Double Fine, who are getting to work on a brand new graphic adventure game. To apply, he didn’t just send in a letter. He made a video game.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.