Στο Android το Another World για την 20η επέτειο του

Another World.jpg

Με την ευκαιρία των είκοσι ετών από την πρώτη κυκλοφορία του, το κλασσικό και αγαπημένο Another World θα επανακυκλοφορήσει για Android. Η νέα έκδοση ουσιαστικά είναι η ίδια με αυτήν που είχε εμφανιστεί πέρυσι για τις συσκευές με iOS της Apple, και οι βελτιώσεις περιορίζονται σε αναβαθμισμένα γραφικά (αν τα επιθυμεί κανείς, αλλιώς υπάρχει και επιλογή απενεργοποίησης τους) και εναλλακτικό σύστημα χειρισμού (που – θεωρητικά – είναι ευκολότερο σε οθόνες αφής).

Info

Για όσους δεν γνωρίζουν τον τίτλο, ήταν ένα από τα πρώτα παιχνίδια, που είχαμε δει επί εποχής Amiga και Atari ST, με πραγματικά “κινηματογραφική” δράση. Όλως περιέργως, παρά το ότι είναι ένα εντελώς διαφορετικό είδος παιχνιδιού, η λογική του είχε κάποια κοινά σημεία με το αρκετά μεταγενέστερο Half-Life. Το σενάριο του δεν παρουσιαζόταν μέσω εκτενών cutscenes ως “video” μα με γραφικά από την ίδια την engine του τίτλου, χωρίς κείμενα μα ούτε καν διαλόγους, καθαρά “οπτικά”. Επιπλέον, το σενάριο του ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με την ίδια τη δράση, και όχι απλά μια… δικαιολογία για αυτήν.

Στο Another World (γνωστό στην Αμερική και ως Out of this World), ένας επιστήμονας, ο Lester, όταν ένα πείραμα πηγαίνει στραβά εξαιτίας μιας καταιγίδας, μεταφέρεται σε έναν “άλλο κόσμο” (όπως φαίνεται και από τον τίτλο του). Όλη η δράση του τίτλου ουσιαστικά παρουσιάζει την προσπάθεια του να επιστρέψει στον “δικό μας κόσμο”, ταξιδεύοντας μέσα από μαγευτικά τοπία, αποφεύγοντας εξωτικούς κινδύνους και, μέσα στις λίγες ώρες δράσης του, σχηματίζοντας μια δυνατή φιλία με έναν “ντόπιο”.

Πρόκειται για ένα πραγματικά απίθανο παιχνίδι, μια “εμπειρία ζωής” που ξεχωρίζει από χιλιάδες άλλους τίτλους, που απλά πρέπει να έχει παίξει όποιος θεωρεί τον εαυτό του… “σοβαρό gamer”. Αν δεν το έχετε γνωρίσει στις παλαιότερες εκδόσεις του, η επανακυκλοφορία του για Android αποτελεί μια καλή αφορμή για να ταξιδέψετε και εσείς σε έναν “άλλο κόσμο”. Το ταξίδι θα σας μείνει αξέχαστο.

Source:

One of my favorite platform games of all time is arriving on a mobile device I can actually play it on. Eric Chahi’s classic Another World has reached its 20th anniversary this year and a new edition of the game will be releasing to Android devices on March 16. The release will feature enhanced visuals (as well as the original graphics), three difficulty settings, two control schemes and remastered audio. So, it’s basically the iOS release from last year, but on Android now.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.