Η BioWare αναθεωρεί – θα “διορθώσει” το τέλος του Mass Effect 3

Mass_Effect.jpg

Old news τώρα πια, μα αφού είχαμε αναφερθεί στο όλο… μπάχαλο, μάλλον οφείλαμε να ανεβάσουμε και αυτό το update: η BioWare αναγνώρισε πως έχει μαζευτεί, πια, σημαντική μάζα οπαδών της σειράς Mass Effect που παραπονιέται για το τέλος της – και συγκεκριμένα, το τέλος του Mass Effect 3. Και έτσι, υποσχέθηκε πως “κάτι θα κάνει για αυτό” – αν και δεν διευκρίνησε το τι. Οι αισιόδοξοι μιλούν για δωρεάν patch. Οι… ρεαλιστές θεωρούν πως θα γίνει αυτό που οι περισσότεροι υποψιάζονταν πριν καν κυκλοφορήσει ο τίτλος: πως “το πραγματικό τέλος του” θα εμφανιστεί λίγο αργότερα με τη μορφή DLC.

Και ελάτε που δεν θα το αγοράσετε ΚΑΙ αυτό, για να μάθετε τι, τελικά, όντως έγινε “στο τέλος”!

Άξιος αναφοράς ένας πρόσθετος χαμός που έγινε όταν ένας από τους σεναριογράφους της σειράς ανέβασε σε forum ένα μήνυμα όπου περιέγραφε πως “για το τέλος φταίνε οι δυο βασικοί σεναριογράφοι” και πως, αντίθετα με το υπόλοιπο σενάριο και τα “υποσενάρια” των αποστολών, που ελέγχονταν από όλους τους σεναριογράφους της BioWare για να… “πέφτει αλληλοκριτική” και να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, ειδικά το τέλος γράφτηκε “κεκλεισμένων των θυρών” – ίσως σε μια κρίση… μυστικοπάθειας της BioWare.

Ο ίδιος αργότερα εξήγησε πως “δεν είχε γράψει ο ίδιος τα παραπάνω”, και αν και ο λογαριασμός όντως ήταν δικός του, θα μπορούσε άνετα να έχει “χακαριστεί” από κάποιον άλλο. Έλα μου που λίγο μετά τις αναρτήσεις η BioWare έδειξε να “κλείνεται στο καβούκι της” για λίγο, και αμέσως μετά ακολούθησε η ανακοίνωση πως “θα αλλάξει το τέλος”.

Source:

The discussion regarding the ending of Mass Effect 3 over the past two weeks has been unrelenting — although, in reality, it’s only a small percentage of ME3 players who are actually taking part in it. Petitions have been signed and, amazingly enough, complaints filed with the Federal Trade Commission. While the endings have been defended by BioWare, the developer has also said it is listening to what fans are saying. Today it announced its intentions to partially acquiesce to the demands of those who are upset with the ending, but it sounds as if it’ll do so without completely giving in.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
  • Δεν θέλω να γίνω κακός αλλά θα γίνω. Το τέλος, όπως και ολόκληρο το σενάριο της τριλογίας είναι ένα διαμάντι. Απλά οι αμόρφωτες, βλαχομάζες τρελαίνονται κάθε φορά που σε μία ταινία/βιβλίο/game το τέλος είναι κάπως πιο θολό. Όσοι τερματίσατε το παιχνίδι, ανοιξτε λίγο τα μάτια σας, κάντε ένα search και θα καταλάβετε πως το τέλος είναι ιδιοφυές, ότι ακριβώς άξιζε σε αυτόν τον τίτλο. 

    Πραγματικά ελπίζω να μην κάνει καμία πατάτα η Bioware αλλάζοντας το τέλος ή δημιουργώντας DLC που αναφέρεται μετά το τέλος του παιχνιδιού. Το παιχνίδι σεναριακά πρέπει να μείνει όπως είναι. Btw, όσοι το έχετε τερματίσει δείτε αυτό το video (http://youtu.be/ythY_GkEBck). Προσοχή, περιέχει spoilers. 

  • Mike Black

    Το τέλος είναι απαράδεκτο, γεμάτο σεναριακά κενά και ασυναρτησίες που προσβάλουν όποιον έχει επενδύσει στη σειρά. Ολο το παιχνίδι πρίν τα τελευταία δέκα λεπτά είναι όντως εκπληκτικό. Αλλά μετά έρχεται η απογοήτευση. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός video στο Youtube που οι απογοητευμένοι από το τέλος χρήστες, αναλύουν ώριμα και ψύχραιμα τους λόγους αυτής της απογοήτευσης. Οσο για το παραπάνω σχόλιο για τις αμόρφωτες βλαχομάζες, εκφράζω τη λύπη μου που το διάβασα.