Επιστρέφει το Onimusha – σε… browsers και smartphones?!

onimusha-warlords.jpg

Θυμάστε την κλασσική σειρά των Onimusha, που γνωρίσαμε στο PlayStation 2 (και κάποιοι, το πρώτο μέρος της, στο πρώτο Xbox); Ναι, ναι, αυτή που έμοιαζε με… “Resident Evil αλλά με σπαθιά και Samurai”! Ναι βρε, αυτή που όλοι ξέχασαν πως κυκλοφόρησε και τέταρτο μέρος, το Dawn of Dreams, στο PS2, και κατά τα άλλα εξακολουθούν να περιμένουν “το τέταρτο μέρος”! Αυτή ακριβώς, λοιπόν, επιστρέφει. Όχι όμως, από ό,τι φαίνεται, με ένα κανονικό πέμπτο μέρος, μα με ένα… strategy RPG για browsers και, λίγο αργότερα, smartphones (και προφανώς tablets). Πάμε όλοι μαζί την αναπόφευκτη αντίδραση…

Ε;

Ναι, και όμως, η Capcom αποφάσισε πως ο καλύτερος τρόπος αναβίωσης της πολύ πετυχημένης σειράς δεν θα ήταν με την κλασσική μορφή της στις σύγχρονες κονσόλες, μα ως ένα strategy RPG που μάλλον θα κινείται στο στυλ του Final Fantasy Tactics. Για smartphones. (Και προφανώς tablets). Έτσι, για να μας κάνει να γράφουμε μικρές προτάσεις. Με ενοχλητικές τελείες. Στην προσπάθεια να το χωνέψουμε.

Ε;

Το ενδιαφέρον βέβαια είναι πως ο τίτλος (τουλάχιστον αρχικά, στους browsers) θα είναι “free to play”, και άρα θα μπορούμε να τον δοκιμάσουμε δίχως να χρειάζεται να ανησυχούμε πως “θα πετάξουμε τα χρήματα μας σε ένα πείραμα της Capcom”. Αλλά ακόμη και έτσι…

Ε;

Source:

Capcom’s announced a new title in the Onimusha series, which hasn’t seen an update since 2006’s Dawn of Dreams. Fans of the demon-hacking series should be prepared for a few changes, though: the new title, Onimusha Soul, will be a strategy RPG with less fast-paced boss-fights and more number-crunching resource-allocation. Bound for browsers and mobile play, the game’s nevertheless being developed by Capcom itself rather than its casual subsidiary Beeline.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.