Δωρεάν και το Dust 514

Dust 514.jpg

Δεν πουλάνε, δεν πουλάνε τα MMO, γενικώς και αορίστως, αφού το μεγαθήριο World of Warcraft κατάφερε να αλλάξει για πάντα τον ορίζοντα του συγκεκριμένου είδους παιχνιδιών και να ωθήσει όποιον ήθελε να έχει έστω και την παραμικρή ελπίδα για έσοδα στο μοντέλο free to play. Δηλαδής, στο “πάρ’το τσάμπα, και αν σου αρέσει, πλήρωνε το κατιτίς περιστασιακά για να αγοράζεις τίποτα εξτρά για τους χαρακτήρες σου – κανένα νέο ξόρκι, κανένα ροζ καπέλο, κάτι, βρε παιδί μου, για να βγάλουμε τα προς το ζείν”. Και τώρα, σε αυτό το μοντέλο, εντάχθηκε και το Dust 514, πριν καν κυκλοφορήσει επίσημα.

Για όποιον δεν το γνωρίζει (και… μάλλον δικαιολογημένα), πρόκειται για ένα MMO FPS που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο PS3, μέσω του PlayStation Network. Πρωτοτυπία και, ταυτόχρονα, ιδιομορφία του, πως αποτελεί επέκταση του γνωστού MMORPG Eve Online, και μάλιστα με τρείς διαφορετικές έννοιες: και από άποψη “περιεχόμενου” – αφού θα παρουσιάζει από μια διαφορετική οπτική και με νέες “περιπέτειες” το σύμπαν του Eve Online, και από άποψη “πλατφόρμας” – αφού ο τίτλος μεταπηδά στο PS3, και μόνο (ούτε καν στα PCs), και τρίτον, όσον αφορά στην ίδια τη “φύση” του τίτλου.

Το τελευταίο “κολλάει” στο ότι αυτά τα δυο, από κάθε άποψη αντίθετα, παιχνίδια, ουσιαστικά όχι μόνο θα παρουσιάζουν το ίδιο σύμπαν, μα θα είναι και άρρηκτα συνδεδεμένα, δημιουργώντας το. Δηλαδή, ένας παίκτης του Eve Online στο PC θα επηρεάζει όσα βλέπει ένας παίκτης του Dust 514 στο PS3, και το αντίστροφο. Η ιδέα σίγουρα δεν είναι πρωτότυπη, αφού έχουμε δει αντίστοιχες προσπάθειες στο παρελθόν, μα η δημιουργός των τίτλων, CCP, φαίνεται πως έχει βρει την ιδανική συνταγή για να παρουσιάσει την πρώτη πραγματικά πετυχημένη εκδοχή της.

…και μάλλον για αυτό τη… βρίζουν και οι φανατικοί του Eve Online, που τώρα θα πρέπει να αγοράσουν και ένα PS3 για να μπορούν να ζήσουν κάθε πτυχή του σύμπαντος του αγαπημένου τους τίτλου.

Source:

Eurogamer can megaphone that Dust 514, the exclusive PS3 MMOFPS that will exist within Eve Online, will now be free to download and free to play.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.