Αποκαλύφθηκε το Doom 4;

Doom 4 000.jpg

Από χθες έχει γίνει ένας ψιλο-πανικός στο Internet όσον αφορά στο ονοματάκι “Doom” – και, ναι, μιλάμε για τη γνωστή σειρά της id Software που, όπως έχει αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν η εταιρεία, το τέταρτο μέλος της βρίσκεται εδώ και χρόνια υπό ανάπτυξη. Και, από ό,τι φαίνεται, η ημερομηνία της επίσημης αποκάλυψης του πλησιάζει, αφού χθες διέρρευσαν στο Internet κάποιες εικόνες που, από ό,τι φαίνεται, προέρχονται από αυτό.

Αρκετοί σημειώνουν πως δεν υπάρχει πουθενά κάποια ένδειξη πως προέρχονται από “ένα Doom”. Και δεν έχουν και άδικο, αφού δεν υπάρχει πουθενά ούτε ένας τόσος-δα… δαιμονάκος, ούτε ένα μικρό… ζομπάκι, σήματα-κατατεθέντα της σειράς που -μαζί με τα Quake- εδραίωσε την id Software στο στερέωμα του gaming. Επιπλέον, αντί για κάποιο διαστημικό σταθμό ή εικόνες του Άρη, παρουσιάζουν σκηνικά από τη σημερινή Αμερική. Και όμως, μάλλον όντως προέρχονται από τον τίτλο – ή, έστω, αποτελούν “δοκιμαστικά γραφικά” για αυτόν.

Doom 4 009.jpg

Info

Εγκυκλοπαιδικά, για όποιον δεν γνωρίζει/δεν θυμάται “με τι έχει να κάνει η σειρά”, και-καλά ανακαλύπτεται μια διαστατική πύλη στον Άρη, η οποία οδηγεί… στην Κόλαση. Ναι, μην το ψάχνετε, το σενάριο προέρχεται από μια εποχή που μεγαλύτερη σημασία είχε η δράση παρά το όποιο… νόημα, και ήταν απλά μια δικαιολογία των δυο-τριών αράδων για να εξηγείται το γιατί ο παίκτης, ως κομάντο με όπλα, ξεκάνει ορδές δαιμόνων σε μια διαστημική βάση.

Βρε, λες να είναι;

Ο λόγος για τον οποίο θεωρούμε πως μάλλον όντως προέρχονται από το Doom 4; Διότι, με την άλλη μεγάλη σειρά της, τα Quake, η id Software έχει ακολουθήσει αντίστοιχη προσέγγιση: το πρώτο Quake εξελισσόταν σε ένα ψευδο-μεσαιωνικό setting, το Quake 2 ήταν μια διαστημική περιπέτεια, το Quake 3 ένας ολίγον-τι… ξέμπαρκος multiplayer τίτλος και το Quake 4 μια θεωρητική συνέχεια μα, πρακτικά, ένα remake του Quake 2. Δεν θα είναι, λοιπόν, η πρώτη φορά που ένας τίτλος της “άλλαξε θέμα”. Υπάρχει, όμως, και μια άλλη καλή… δικαιολογία.

Doom 4 013.jpg

Το πρώτο Doom εξελισσόταν σε μια διαστημική βάση στον Άρη, μα το Doom 2 εξελισσόταν στη Γη. Το Doom 3 ήταν, όπως και το Quake 4 για το Quake 2, ένα “reboot” του πρώτου Doom, που ουσιαστικά “έλεγε την ίδια ιστορία” με τον πρώτο τίτλο, αλλά με εκσυγχρονισμένα γραφικά και περισσότερη έμφαση στο σενάριο. Οι εικόνες, λοιπόν, αφήνουν την αίσθηση πως και το Doom 4, με τη σειρά του, θα είναι ένα reboot του Doom 2, αποτελώντας και αυτό, με τη σειρά του, μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή του κλασσικού τίτλου.

Το δε καλύτερο είναι πως οι εικόνες αφήνουν μια αίσθηση που συνδυάζει την ατμόσφαιρα του Half-Life 2 με αυτή του Doom 3, ενώ από τεχνολογικής άποψης μοιάζουν να βασίζονται στην id Tech 5, την “μηχανή” στην οποία “πατούσε” και ο τελευταίος τίτλος της id Software, Rage. Μόνο που εδώ υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι, και οι όποιο ενδιασμοί μας.

Page 1 of 212
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.