Έρχεται κονσόλα από τη Valve;

Valve Console Patent 001.jpg

Όλες οι ενδείξεις θέλουν τη Valve, γνωστή κυρίως για τα Half-Life, Portal και Left for Dead, αλλά και Counterstrike, να παρουσιάζει στο πολύ-πολύ κοντινό μέλλον μια δική της κονσόλα. Και… γιατί όχι;!;

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε “από insiders” το The Verge, οι πρόσφατες δηλώσεις του Gabe Newell, “γενικού κουμανταδόρου” της Valve, πως η εταιρεία του, αν χρειαζόταν κάτι τέτοιο, “δεν θα έλεγε όχι στην κατασκευή hardware”, δεν είναι καθόλου μα καθόλου τυχαίες. Το αντίθετο μάλιστα, η Valve έχει ήδη έτοιμο ένα “πρωτότυπο” της δικής της πρότασης όσον αφορά στις κονσόλες, που για την ώρα ακούει στο όνομα Steam Box.

Η Valve, πάντα σύμφωνα με το The Verge, έδειξε το συγκεκριμένο πρωτότυπο σε άλλες εταιρείες με τις οποίες αισιοδοξεί να συνεργαστεί (για την ανάπτυξη τίτλων σε αυτό, την προώθηση του κ.λπ.) τον Ιανουάριο, στο Consumer Electronic Show, ενώ εκτιμάται πως η επίσημη αποκάλυψη του μπορεί να γίνει σχεδόν… αμέσως, στην Games Developers Conference ή λίγο αργότερα, τον Ιούνιο, στην E3 (Electronic Entertainment Expo).

Το ίδιο το σύστημα λέγεται πως είναι ουσιαστικά ένα PC mini-ITX με επεξεργαστή Intel Core i7, 8GBs μνήμης RAM και σύστημα γραφικών από την Nvidia. Το δε καλύτερο είναι πως μάλλον ήδη είναι γνωστό το χειριστήριο του, σύμφωνα μάλιστα με πατέντα της Valve – την οποία κατωχύρωσε το 2009 και δημοσιεύτηκε το 2011. Πρόκειται για ένα μεταλλασσόμενο joypad που μπορεί “να αλλάζει κομμάτια” ανάλογα με τη χρήση ή το είδος παιχνιδιού, με την Valve να προτείνει, για παράδειγμα, τη δυνατότητα αντικατάστασης ενός αναλογικού μοχλού με ένα… trackball (ό,τι πρέπει π.χ. για χρήση mouse cursor στην οθόνη). Επιπλέον θα υπάρχει δυνατότητα “βιομετρικής ανάγνωσης” του χρήστη ώστε π.χ. η κονσόλα να μπορεί να αντιληφθεί πότε ο χρήστης έχει… ταχυκαρδία, πότε ιδρώνει κ.λπ. – κάτι που θα επιτρέπει στους τίτλους της να “αλλάζουν το τι παρουσιάζουν” ανάλογα με την κατάσταση του gamer.

Info

Αρχικές πηγές: VentureBeat, Ars Technica,VG247. Μπορείτε να βρείτε την πατέντα της Valve με ένα κλίκ εδώ.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.