Χάλια -λένε- το WiFi του iPad 3

new_ipad.jpg

Δεν είναι και λίγοι αυτοί που έχουν ήδη καταγράψει τα παράπονα τους για τις “ικανότητες” του iPad 3, New iPad, πειτε-το-όπως-θέλετε-tablet της Apple, τέλος πάντων. Και συγκεκριμένα, κάπου εδώ, στο site Apple Support Communities. Και ναι, προσπαθούμε να είμαστε… politically correct και στην πραγματικότητα αναφερόμαστε σε… “ειδικές ικανότητες”. Γιατί, από ό,τι φαίνεται, για αρκετούς το iPad 3 μάλλον υστερεί σε σχέση με τους προγόνους του, όσον, τουλάχιστον, αφορά στην επικοινωνία μέσω WiFi.

Πλήθη χρηστών λοιπόν έχουν αρχίσει τα παράπονα, σε μια συζήτηση που έχει φτάσει – μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές – τις 21 σελίδες.

Quote:

Το iPad 2 έχει δυο φορές μεγαλύτερο εύρος με τις ίδιες ρυθμίσεις σε σχέση με το iPad 3. Καλή η οθόνη, αλλά ίσως επιστρέψω το δικό μου αν αυτή είναι η μόνη του διαφορά.

Quote:

Μία από τα ίδια και εδώ. Δεν μπορεί να “κρατήσει” το σήμα WiFi για περισσότερο από λίγα λεπτά. Δυο MacBooks και ένα iPhone λειτουργούν μια χαρά από το ίδιο router. Έτοιμος να επιστρέψω το iPad

Ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί τι φταίει, μα αφού το πρόβλημα εντοπίζεται μονάχα σε μερίδα χρηστών, πιθανότερο είναι το κατασκευαστικό λάθος – αν ήταν πρόβλημα στο software, μάλλον θα γινόταν αισθητό από περισσότερους χρήστες. Η Apple αντικαθιστά δωρεάν τις συσκευές που παρουσιάζουν το… “κουσούρι”, αλλά ούτως ή άλλως αυτό θα έπρεπε να είναι το… αυτονόητο, και όχι το “θετικό της υπόθεσης”.

Ody's thoughts

Μάλλον είναι κομματάκι ενοχλητικό να αγοράζει κανείς ένα gadget που κοστίζει, πια, όσο… δυο κατώτατοι μισθοί στη χώρα μας, μόνο και μόνο για να του βγει ελλατωματικό και να κληθεί να περιμένει κάποιες επιπλέον ημέρες για την αντικατάσταση του. Ναι, μάλλον δεν φταίει η Apple, μα κάποιος κακόμοιρος Κινέζος σε κάποιο από τα εργοστάσια που κατασκευάζουν τις συσκευές της. Από την άλλη, και όπως συχνά θυμίζουν οι πιο… “αντιδραστικοί” της παρέας, “ίσως αν δεν χτυπούσαν τέτοιες υπερωρίες για ψίχουλα, να μην έκαναν και τέτοια λάθη”.

Source:

In a growing thread at the Apple Support Communities website, dozens of users have posted about their troubles with Wi-Fi connectivity on the new iPad. Reports claim that areas that previously achieved strong Wi-Fi signals are now weak, or have no reception at all.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.