Στα 4GBs το “μέγιστο όριο αρχείων” του Android Market

Google-Android.jpg

Η Google αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα… τεράστιο άλμα, από τα 50MBs στα 4GBs, για το όριο στο μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος αρχείων του Android Market. Το ίδιο το όριο των 50MBs εξάλλου, εδώ και καιρό, δεν αποτελούσε πραγματικό “μέγιστο όριο”: μια εφαρμογή μπορούσε να εκτελέσει χρέη “loader” και να κατεβάσει και εγκαταστήσει πρόσθετα δεδομένα σε ένα smartphone/tablet. Απλά, το μέγιστο όριο της ίδιας της εφαρμογής ήταν τα 50MBs. Και αυτό είχε οδηγήσει σε ένα μικρό προβληματάκι.

Σε μια εγκατάσταση μεγαλύτερη από 50MBs, ο χρήστης έπρεπε να κατεβάσει “το βασικό αρχείο” και μετά, μέσω αυτού, να εγκαταστήσει τα υπόλοιπα δεδομένα. Κατά αυτή τη μετάβαση, όμως, έληγε και το πλαίσιο χρόνου κατά το οποίο ο χρήστης είχε δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση για μια εφαρμογή – να “αναιρέσει” την αγορά της. Επιπλέον… Γιατί να κάνεις πολύπλοκη και να “απλώνεις σε δυο βήματα” μια διαδικασία που μπορεί να είναι σύντομη και να ολοκληρώνεται σε ένα; Και έτσι, το “one-two” των κλασσικών εφαρμογών αποτελεί, πια, παρελθόν. Τώρα, ναι μεν το βασικό αρχείο θα παραμένει στα 50MBs, μα ο δημιουργός μιας εφαρμογής θα μπορεί να “προσκολλήσει” σε αυτό δυο “αρχεία επέκτασης” με πρόσθετα δεδομένα, το καθένα με μέγιστο όγκο 2GBs – άρα, συνολικά, 4GBs “και κάτι”. Ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να προβεί σε αυτόνομη μεταφορά πρόσθετων δεδομένων, μα όλο το “πακέτο” θα κατεβαίνει με την επιλογή του από το Android Market, απολύτως “διάφανα”.

Οι εφαρμογές για Android μπορούν, τώρα πια, να… “απλώνονται ελεύθερα” μέχρι και τα 4GBs. Βέβαια, το “πόσο θα κάνουν για να κατέβουν” και “πόσο θα χρεωθεί ο χρήστης για το κατέβασμα τέτοιου όγκου δεδομένων”, τυγχάνουν ερωτήσεις που θα αποφύγουμε διακριτικά να απαντήσουμε.

Source:

The file size limit for Android Market downloads has radically increased from 50 MB to 4 GB. What will this mean to the end user? Believe it or not, not a whole lot. After all, there are many apps on Android that are larger than 50 MB already. Google’s new change is mostly symbolic in nature, and also works to ensure users have the appropriate time necessary if they want to request an app refund.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.