Επέστρεψε το (Android) App Inventor – από το MIT

Android_MIT_App_Inventor.jpg.jpg

Πριν λίγο καιρό η Google θεώρησε πως “το πείραμα του App Inventor ολοκληρώθηκε” και, όπως είχε κάνει ουκ ολίγες φορές με τις λιγότερο δημοφιλείς υπηρεσίες της (όπως το Wave, αγνοώντας τη μικρή μα φανατική μερίδα οπαδών τους, ανάμεσα στους οποίους και ο γράφων), και αποφάσισε να τερματίσει την υποστήριξη του. Και έτσι, η πρώτη λύση “εύκολης δημιουργίας εφαρμογών” για την πλατφόρμα του Android σχεδόν οδηγήθηκε προς την εξαφάνιση. “Σχεδόν”, αφού τώρα… “αναστήθηκε”, χάρη στο MIT.

Το νέο MIT App Inventor δεν διαφέρει, για την ώρα, από την “original” πρόταση της Google – από ό,τι φαίνεται, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης απλά “πήρε τον κώδικα” της Google, ανέλαβε την περαιτέρω ανάπτυξη του και, για την ώρα, “τον ανέβασε ως είχε” στη νέα του διεύθυνση. Όποιος λοιπόν θέλει να κάνει τα πρώτα του βήματα στη δημιουργία εφαρμογών για το Android, ας του κάνει μια επισκεψούλα.

Info

Η επίσημη ανακοίνωση του MIT βρίσκεται εδώ. Το ίδιο το App Inventor θα το βρείτε στο link που προηγήθηκε στην προηγούμενη παράγραφω, “επάνω από αυτό το κουτάκι πληροφοριών” – δηλαδή, εδώ, για όσους δεν τα πηγαίνουν καλά με… τις κατευθύνσεις! :-)

Source:

Well, the Android apps creation tool is no longer being managed by Google — MIT has snatched up the source and worked up its own version.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.