Η Intel “χώνεται” στις Smart TVs

Intel_SmartTVs.jpg

Οι Smart TVs αποτελούν ένα από τα μελλοντικά “πρόσωπα” των σημερινών (ή μήπως… “χθεσινών”;) υπολογιστών, και έτσι η Intel δεν θα μπορούσε να… μείνει “έξω από το χωρό”. Για αυτό ακριβώς η εταιρεία παρουσίασε ένα νέο επεξεργαστή, τον Atom CE5300, που έχει ως στόχο ακριβώς το να “μεταλλάξει” τις τηλεοράσεις μας σε… Σε κάτι άλλο.

Η ενσωμάτωση του σε μελλοντικά μοντέλα τηλεοράσεων ή set-top boxes θα διευκολύνει την επικοινωνία μέσω video, αλλά και πολλούς άλλους τύπους “ανταλλαγής δεδομένων” ανάμεσα στις “media” συσκευές μας και τα PCs. Η Intel υπόσχεται πως θα παράσχει ένα σετ διαφορετικών τεχνολογιών δικτύωσης και multimedia ώστε PCs, TVs, smartphones και tablets να μπορούν να επικοινωνούν και ανταλλάζουν δεδομένα μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα ενιαίο “οικιακό δίκτυο”.

Πρόκειται για ένα διπύρηνο επεξεργαστή, εξέλιξη παραπλήσιων μοντέλων που η εταιρεία ήδη διέθετε για παραπλήσιες χρήσης σε κατασκευαστές hardwarre, και που έχει ήδη “υιοθετηθεί” από συνεργάτες της εταιρείας – πρώτο όνομα που ακούστηκε, η Amino, που παρουσιάζει το Freedom Live Media Gateway set-top box της στην IP&TV Forum τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές (20 με 22 Μαρτίου).

Ody's thoughts

Το λέω σε όλους και θα το ξαναπώ και εδώ: οι “Smart TVs” είναι, κατ’ εμέ, η σύγχρονη εκδοχή του “home computer”, και θα παίξουν πολύ-πολύ σημαντικό ρόλο στο πολύ κοντινό μέλλον όσον αφορά στη “μετάλλαξη των PCs” (που κάποιοι χαρακτηρίζουν ήδη “νεκρά”). Δεν είναι τα tablets αυτά που θα αντικαταστήσουν το “οικιακό PC μας”, αλλά οι τηλεοράσεις, αφού έχουν (ή μάλλον μπορούν να έχουν) περισσότερα κοινά με το μοντέλο του “οικιακού υπολογιστή”: μεγάλη οθόνη, χρήση με mouse και πληκτρολόγιο, ενώ πάμε και στοίχημα πως στο μέλλον, καθώς εξελίσσονται, θα εμφανιστούν και… “αναβαθμίσιμα” μοντέλα!

Source:

Intel hopes to find a foothold in the lucrative smart TV market with the introduction of a chip for TVs and set-top boxes.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.