Έχουμε ήδη δει την κονσόλα της Valve – και… δεν το είχαμε καταλάβει;!

Steam Box-Rumor.jpg

Αυτό που βλέπετε στην παραπάνω εικόνα είναι κατά 99% το “πρωτότυπο” της κονσόλας που λέγεται πως ετοιμάζει η Valve, και που για την ώρα έχει το όνομα Steam Box. Και η εικόνα δεν είναι νέα, μα έχει κυκλοφορήσει από… τον Νοέμβριο (!). Πώς και έτσι;

Η συγκεκριμένη φωτογραφία αναρτήθηκε στο Twitter από τον εργαζόμενο στη Valve, Greg Coomer, πολύ πριν αρχίσουν να κυκλοφορούν οι φήμες για το Steam Box της εταιρείας. Τότε λοιπόν, η συγκεκριμένη εικόνα… “πέρασε και έφυγε”, ως ένα “προσωπικό project” ενός φαινομενικά… τυπικού geek. Εξάλλου, στη Valve φημίζονται για το ότι “αγαπούν αυτό που κάνουν” – και έτσι ένα project/προσπάθεια “στριμώγματος” ενός gaming PC σε ένα μικρό κουτάκι, δεν θα ήταν κάτι άσχετο για έναν από τους εργαζόμενους στην εταιρεία. Και εδώ κάνουμε ένα χρονικό αλματάκι κάποιους μήνες μπροστά, στο σήμερα.

Στο σήμερα όπου θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως σύντομα θα αποκαλυφθεί “η κονσόλα της Valve”. Μια κονσόλα που, κατά το The Verge που επέκτεινε τη φήμη “για τα καλά”, βασίζεται σε έναν Core i7 με 8GBs μνήμης και σύστημα γραφικών της Nvidia. Για να δούμε… Το “συστηματάκι” που “έστησε” στο κουτί της φωτογραφίας πριν κάποιους μήνες ο Greg Coomer ήταν ένας Core i7. Με 8GBs μνήμης. Και κάρτα γραφικών της Nvidia. Σύμπτωση; Χμμμ… Πρόσθετη πληροφορία, πως “πατούσε” σε motherboard με Z68 από τη Zotac και, όπως είχε αναφέρει ο ίδιος, “έτρεχε το Portal 2 ΓΡΗΓΟΡΑ”!

Φυσικά, τίποτα δεν είναι απόλυτα σίγουρο, πέρα από το ότι το… “κουτί” της φωτογραφίας, που πιθανότατα είναι η νέα κονσόλα της Valve, σίγουρα θα μεταλλαχτεί μέχρι την “πραγματική” αποκάλυψη του, ώστε να μην μοιάζει και τόσο με… κονσέρβα από σαρδέλες. Όχι πως δεν μας αρέσει και έτσι. Το κουτί, όχι οι σαρδέλες.

Source:

The Internet is currently buzzing with rumors that Valve may be working with PC hardware makers on creating the specifications for what is being called a “Steam Box”; basically a PC desktop dedicated to PC gaming. Now there’s a rumor that a Valve employee might have posted up a picture of one of Valve’s prototypes for such a Steam Box months ago.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.